DEM Parti detayları duyurdu: Sırrı Süreyya Önder'in cenaze programı belli oldu

18:173/05/2025, Cumartesi
G: 3/05/2025, Cumartesi
DHA
18 gündür yoğun bakımda tedavi altında olan Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti.
18 gündür yoğun bakımda tedavi altında olan Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti.

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti. Sırrı Süreyya Önder'in cenazesi, 4 Mayıs Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

Hastaneden yapılan açıklamada "Sayın Sırrı Süreyya ÖNDER, 15.04.2025 tarihi ve saat 22:41'de şuuru kapalı, solunum ve kardiyak arrest tablosunda ambulans ile kalp - akciğer masajı eşliğinde hastanemize getirilmiştir. Kendisine acilen “Aort Diseksiyonu” tanısıyla Bentall operasyonu (aort kapak değişimi ve çıkan aort değişimi) ve tek damar by-pass ameliyatı yapılmıştır. Hastamızın ameliyat sonrasında yoğun bakım ünitemizde ECMO (Kalp destek cihazı) ve yoğun tıbbi tedavi altında hemodinamik stabilitesi sağlanmıştır. Hayati tehlikesi giderek artan hastanın nörolojik tablosu ağırlaşmış, çoklu organ yetmezliğine girmiştir. Sayın Sırrı Süreyya ÖNDER, yoğun bakım ünitemizdeki tedavisinin 18. gününde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 03.05.2025 tarihi ve saat 16:10'da hayatını kaybetmiştir" ifadeleri yer aldı.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in cenazesi, 4 Mayıs Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Önder'in vefatının ardından bugün Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde taziyelerin kabul edileceği öğrenildi.

Sırrı Süreyya Önder için 4 Mayıs günü Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlenecek. Barbaros Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Sırrı Süreyya Önder'in naaşının Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedileceğini öğrenildi.


#Sırrı Süreyya Önder
#Cenaze
#DEM Parti