|

Edirne Belediye Başkanı Gürkan darbenin şerefine kadeh kaldırmış

31 Mart seçimlerinde CHP’den yeniden aday gösterilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimine kadeh kaldırıp sevinç şarkıları söylediği görüntüler ortaya çıktı. FETÖ’nün darbe girişimi esnasında içkili bir mekanda kutlama yapan Gürkan, sahneye çıkıp Gündoğdu Marşı’nı söylüyor. Mekandakilere bir konuşma da yapan Gürkan, “36 yıl önceki geceyi tekrar yaşıyoruz. O zaman haberimiz yoktu, şimdi var” diyor, ardından da kadehini kaldırıyor.

Yeni Şafak
11:32 - 28/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 12:38 - 28/03/2019 Perşembe
Diğer
CHP'nin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın darbe girişimine kadeh kaldırarak sevindiği görüntüler
CHP'nin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın darbe girişimine kadeh kaldırarak sevindiği görüntüler

15 Temmuz'da FETÖ'nün kanlı işgal girişimine maruz kalan Türkiye'de o gecede CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de bir türkü barda eğlenirken aldığı darbe haberiyle birlikte Gündoğdu Marşı'nı okuyup darbecilere kadeh kaldırdığı ortaya çıktı. Gürkan, FETÖ'nün mankurtlarına methiyeler düzerek, 12 Eylül'ü kastederek ”36 yıl önceki geceyi tekrar yaşıyoruz. O zaman haberimiz yoktu, şimdi var” diyor. Bu sırada gruptan "Bu seferki başka” sesleri yükseliyor.


ZAFER NARALARI ATARAK DARBENİN ŞEREFİNE KADEH KALDIRDI

Güneş gazetesinde yer alan habere göre; Konuşmasını tamamlayan Gürkan, "İçelim" diyerek kadehini darbecilerin şerefine kaldırıyor. FETÖ'cü hainler uçak ve tanklarla halkın üzerine ölüm kusarken, CHP'li belediye başkanı, zafer naraları atıyor. 250 kişinin şehit edilip binlerce vatandaşın yaralandığı saatlerde Gürkan'ın coşturduğu kalabalık, çılgınca alkış tutarak darbeyi kutluyor.


Yılbaşı afişlerine, Edirne'nin adını Yunanca 'Adrianoupolis' yazan Gürkan, büyük tepki çekmişti.



#Recep Gürkan
#CHP
#15 Temmuz
#darbe girişimi
#Edirne
#FETÖ
5 yıl önce