|

Formula 1 kervanı geliyor

İstanbul'da yapılacak Formula 1 Türkiye etabında yarışacak ekipler, dünden itibaren gemilerle gelmeye başladı. 19 adet TIR'ı taşıyan ilk özel Ro-Ro gemisi, dün Pendik Un Ro-Ro Limanı'na geldi.

Yeni Şafak
00:00 - 6/08/2005 Cumartesi
Güncelleme: 14:35 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Formula 1 Dünya Şampiyonası Türkiye ayağının gerçekleştirileceği İstanbul Park Pisti'nin inşaatının tamamlanmasının ardından, yarışlarda kullanılacak araç ve teknik ekipmanlar İstanbul'a getirilmeye başlandı. Yarışlarda kullanılan araç, gereç ve teknik donanımları, Macaristan Grand Prix'inin geçen hafta tamamlanmasının ardından bir sonraki etap olan Türkiye Grand Prix'si için İstanbul'a getiren ve 19 adet TIR'ı taşıyan ilk özel Ro-Ro gemisi, dün Pendik Un Ro-Ro Limanı'na yanaştı. İtalya'nın Triesta Limanı'ndan yüklenen 19 TIR, daha sonra yarış pisti alanına götürülmek üzere limana indirildi.

450 TIR'lık ekipman

Teknik ekipmanları getiren geminin 2. kaptanı Celal Çiçek, geminin 200 TIR kapasiteli olduğunu ve 19 TIR'ı İtalya'nın Triesta Limanı'dan alarak 2.5 günde getirdiklerini söyledi. Çiçek, "15 Ağustos Pazartesi gününe kadar tüm ekipmanların ve yarış otomobillerin getirilişi tamamlanacak. Tüm ekipman ve otomobiller toplam 450 TIR'la taşınacak" diye konuştu.

'Şumi'nin otomobili, İstanbul'da sergileniyor

Formula 1'de Ferrari pilotu Michael Schumacher'in 2004 sezonunda pistlerde kullandığı araç İstanbul'da sergilenmeye başlandı. Ferrari'nin Formula 1'deki teknik ortaklarından Shell ve Bridgestone'un organizasyonuyla İstanbul'a getirilen araç, Metrocity Alışveriş Merkezi'nde motorsporları tutkunlarıyla buluştu. F1 aracını alışveriş merkezinde gören vatandaşlar, aracı yakından inceledi. 12 Ağustos Cuma gününe kadar Metrocity'de olacak F1 aracı, ardından Shell akaryakıt istasyonlarında sergilenecek.

  • İSTANBUL (A.A)


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce