Genelkurmay'a 'Beni soruşturun' dilekçesi

Ali Eyvaz
00:0027/03/2008, Perşembe
G: 27/03/2008, Perşembe
Yeni Şafak
Genelkurmay'a 'Beni soruşturun' dilekçesi
Genelkurmay'a 'Beni soruşturun' dilekçesi

Susurluk Skandalı'nın kilit ismi, Ergenekon soruşturmasının tutuklu şüphelisi Veli Küçük, 7 yıl önce meydana geldiği iddia edilen “PKK'ya silah teslim etti” iddiasının soruşturulması amacıyla Genelkurmay Başkanlığı'na başvurdu

Susurluk skandalının kilit ismi emekli Tuğgeneral Veli Küçük, yıllar önce meydana geldiği ileri sürülen bir olaya adının karıştırılması üzerine TSK'ye başvurarak hakkında soruşturma açılmasını talep etti. PKK'ya teslim edildiği iddia edilen silahlarla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'na dilekçe veren Küçük, “Amaç TSK'yı yıpratmak” dedi. Emekli general Veli Küçük'ün 2001'de ortaya atılan iddia ile ilgili olarak 7 yıl sonra harekete geçip soruşturma talebinde bulunması dikkat çekti.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında bir süre önce tutuklanarak Kandıra Cezaevi'ne konulan Veli Küçük, Kanada'da yaşadığı bildirilen gazeteci Tuncay Güney'in 2001'deki ifadesinde yer alan "Veli Küçük Paşa ile Kuzey Irak'a silah götürdük. Bir bölümünü PKK'lı Cemil Bayık'a teslim ettik" iddiasını askeri yargıya taşımaya karar verdi. Küçük, Genelkurmay Başkanlığı'na başvurarak konuya ilişkin soruşturma açılmasını istedi.

7 YIL SONRA GÖREVE ÇAĞIRDI

Küçük, 7 yıl önceki iddialarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'ne suç ihbarında bulunduğu dilekçesinde, halen soruşturması sürdürülmekte olan 'Ergenekon' yapılanmasına da değindi, örgütü 'hayali' olarak niteledi. Küçük, suçsuz yere tutuklandığını ileri sürerek "Amaç, şahsım üzerinden TSK'yı yıpratmaktır (...) Ordu ve şerefli mensupları üzerinden kurulmak istenen çirkin tezgahın ortaya çıkarılması için iddia edilen suça askeri kişiler karıştırıldığından, silahların ordu malı gibi bir mana verildiğinden, derhal soruşturma başlatılarak öncelikle ifademin en geniş şekilde alınmasına karar verilmesini arz ederim" dedi.

'KONUŞURUM' DİYE MESAJ VERİYOR

Emekli Hakim Albay Ümit Kardaş, Veli Küçük'ün bu tavrıyla, hem yargılamayı askeri mahkemeye kaydırıp Şemdinli davasında yaşananların tekrarlanmasını sağlamayı amaçladığını, hem de "ben ne yaptımsa sizin bilginiz dahilinde yaptım, bana sahip çıkın" mesajını vermek istediğini ileri sürdü. Kardaş, "Küçük dilekçe ile kendisinin bir kara kutu olduğunu ve konuşmasının bir çok kimse için iyi olmayacağını hatırlatıyor. Aksi halde şu an bulunduğu yer de devletin kurumu ve ifade verecekse neden cumhuriyet savcısına vermiyor? Verdiği ifade üzerinden eğer askeri yargıya kayması gerekiyorsa, savcının inisiyatifinde bu zaten kayar. Halbuki savcıya ifade vermek yerine, askeri tarafa sığınma gereği duyuyor" diye konuştu.


Onlar da 'hedefte ordu var' dedi

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek ile serbest bırakılan Cumhuriyet gazetesi başyazarı İlhan Selçuk'un Ergenekon soruşturmasının, TSK'yı hedef aldığını ileri sürmeleri anlamlı bulundu. Perinçek gözaltındayken avukatı aracılığı ile yaptığı açıklamada "Soruşturmayı yürütenler Amerika'yı savunuyor ve orduya karşı konumdalar. Yaptıkları girişim Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ikinci kez çuval geçirme girişimidir" demişti. Cumhuriyet gazetesi başyazarı İlhan Selçuk ise serbest bırakıldıktan sonra "Türkiye'de yargının ve ordunun içine de uzanan bir operasyonun hazırlığı yapılıyor" demişti.