|

Mevlana Meydanı’nda sabah buluşması

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Güle Oynaya Camiye Gel” Projesi kapsamında binlerce çocuk ve aileleriyle sabah namazında buluştu. Altay, projeye katılan 60 bine yakın çocuğun Konya’da yaz günlerini bir bayrama dönüştürdüğünü kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:01 - 27/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Proje kapsamında binlerce çocuk ve aileleriyle sabah namazında buluştu.
Proje kapsamında binlerce çocuk ve aileleriyle sabah namazında buluştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi kapsamında on binlerce çocuk ve aileleriyle sabah namazında saf tuttu. Namazın ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun gerçekleştirdiği duayla eller semaya açılarak, ümmetin birlik ve beraberliği için dua edildi.

NESİLLERİN PROJESİ

Namaz sonrası Mevlana Meydanı’nı hınca hınç dolduran vatandaşlara hitap eden AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Güle Oynaya Camiye Gel” projesinin Konya’nın devam etmekte olan en büyük projesi, en büyük yatırımı olduğunu dile getirdi. Annelere ve babalara teşekkür eden Sorgun, “Bu proje nesillerin projesi. Sabahları yavrularının ellerinden tutup camilere götürdüler. Yavrularımızı hoş gören cemaate teşekkür ediyorum. Müftülüğümüze ve imamlarımıza bu projede yer aldıkları için teşekkür ediyorum. Bu projenin sahibi Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Camilerimizi dolduran yavrularımızdan da Allah razı olsun. Bundan sonra bizlere düşen bir görev var. Bu saate kadar belediyemiz yavrularımızı camilere alıştırdı. Bundan sonra onu devam ettirmekte hocalarımızın, cemaatin, velilerin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.


YAZ BAYRAMA DÖNÜŞTÜ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, çocukların yaz günlerini şehirde bir bayrama dönüştürdüğünü kaydederek, “Hanım kardeşlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Hakikaten bu projede bizlerle birlikte sabahleyin camilerin cıvıl cıvıl olmasına büyük bir katkı sağladılar. Şimdi çocuklarımız için ödül zamanı. Çocuklar 40 günü doldurdukları halde camiye gelmeye devam ediyorlar. Asıl amaç camiye devamı sağlamak ve camilerimizi sosyal hayatımızın merkezi yapmak. Komşuluk ilişkilerinin arttığı çok güzel bir yaz günü geçirdik” diye konuştu.

Bisiklet dağıtımı camilerde olacak

Önümüzdeki Eylül ayı içerisinde bisikletlerin dağıtılacağını duyuran Başkan Altay, bisikletlerin hangi yolla dağıtılacağını da şu sözlerle anlattı:

“31 Ağustos Cuma günü program sonlanacak. Hocalarımız listeleri ilçe müftülüklerimize ulaştıracak. İlçe müftülüklerimiz 3 Eylül’e kadar listeleri kesinleştirecek. İnşallah 5 Eylül’de camilerimize çocuklarımızın kimlik numaralarının ve isimlerinin bulunduğu, üzerinde hangi tür bisikletleri alacaklarının yazılı olduğu bir bilet göndereceğiz. Ve bu listelerle birlikte camilerde dağıtıma başlayacağız. 5 Eylül’den itibaren taşra ilçelerden başlıyoruz. 11 Eylül itibariyle de Konya merkezde dağıtıma başlayacağız. Her gün 60 camide dağıtım gerçekleştirilecek. Eğer camiye bir sebeple gidilemezse de 20 Eylül itibaren Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi’nden de biletleriyle birlikte bisikletlerini alabilecek.”

#Uğur İbrahim Altay
#​Konya
#Ahmet Pekyatırmacı
6 yıl önce