|

Sınıra duvar ördük

Doğu ve güneydoğu sınırları boyunca devam eden modüler beton duvar projesiyle yaklaşık 950 km’lik sınır hattı geçilmez kılındı.

Kıymet Sezer
04:00 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:53 - 27/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Devam eden modüler beton duvar projesiyle yaklaşık 950 km’lik sınır hattı geçilmez kılındı.
Devam eden modüler beton duvar projesiyle yaklaşık 950 km’lik sınır hattı geçilmez kılındı.

Türkiye-Suriye sınırında 804 km’lik hat duvarla örülürken kalan 24 km’lik duvar çalışmalarının ise yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 911 kilometrelik Suriye sınır hattının geri kalan 83 km’lik bölümü ise coğrafi şartlar dolayısıyla tel örgüler ve yüksek teknoloji gözetleme sistemleriyle donatılıyor.

Türkiye-İran sınırına modüler duvar örme çalışmaları ise tamamlanmak üzere. İran-Hakkari sınırında modüler beton duvar, devriye yolu inşası projesinde tamamlanma oranı 45 km’ye ulaştı. 144 km’lik İran-Ağrı Iğdır sınır hattında da 100 kilometrenin üzerindeki bölüm tamamlandı. Acil Sınır Fiziki Güvenlik Projesi kapsamında Suriye ve İran ile sınırlarımız boyunca planlanan toplam bin 55 km modüler beton duvar yıl sonuna kadar örülmüş olacak.

MAYIN TEMİZLİĞİ

Sınır duvarla örülürken, bir yandan da bu hatta mayın temizliği faaliyetleri sürüyor. İran sınırında 15 bin metrekare alanda bin 500 adet mayın tespit edilip imha edildi. Öte yandan toplamda 1,6 milyon metrekare alan mayın ve patlamamış mühimmatlardan temizlenip tarım ve hayvancılığa açılacak.

#Hakkari
#İran
#Irak
#Ağrı
6 yıl önce