|

Parkta dehşet

Bursa’nın tarihi Tophane Parkı’nda mobilyacı-müteahhit anlaşmazlığı kanlı son buldu. Silahların konuştuğu kavgada mobilyacı Rıdayettin Serbest, oğlununu vuran Tacettin Başoral’ı kafasına bir el ateş ederek öldürdü

Yeni Şafak
04:00 - 14/07/2015 Salı
Güncelleme: 21:05 - 13/07/2015 Pazartesi
Diğer

Bursa'da bir mobilyacı ile müteahhit arasında çıkan anlaşmazlık cinayetle son buldu. Olay, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin de bulunduğu tarihi Tophane Parkı'nda yaşandı. İnegöl'de mobilya üretimiyle uğraşan Rıdayettin Serbest ile oğlu Erkan Serbest (33), atölye yapımı için müteahhit Engin Hacılar ile 320 bin liraya anlaştı. Ancak müteahhit, söz verilen tarihte atölyeyi bitirip teslim etmedi. Taraflar, bu meseleyi konuşmak için dün Tophane Parkı'nda buluştu.


GÜNDÜZ VAKTİ KANLI DÜELLO

Buluşma yerine Rıdayettin Serbest oğluyla, müteahhit Engin Hacılar ile iki arkadaşıyla birlikte geldi. Burada çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine silahlar çekildi. Müteahhitin arkadaşlarından Tacettin Başoral (35) ile Engin Serbest birbirlerine ateş etti. Başoral bacağından, Serbest ise göğsünden yaralandı. Silah seslerini duyan vatandaşlar kaçarken, Başoral'ın arkadaşı ise kanamayı durdurmak için müdahalede bulunmak istedi.


AMBULANS GELENE KADAR BEKLEDİ

Oğlunun vurulduğunu gören Rıdayettin Serbest, tabancayı kaparak yerde yatan Başoral'a doğru yöneldi. Serbest, oğlunu vuran Başoral'ın kafasına bir el ateş etti.Ardından yaralı oğlunun yanına giden baba, ambulans gelene kadar evladının başında elinde tabancayla bekledi. Yaralılar Erkan Serbest ve Başoral, 112 Acil Servis ekiplerince Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başoral, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.



Muhtar baba şok geçirdi


Aynı zamanda Alanyurt Üçevler Mahallesi Muhtarı da olan Rıdayettin Serbest, cinayetin ardından polis tarafından gözaltına alındı. Şok geçiren baba, olay saniye saniye görüntülenmesine rağmen, “Ben vurmadım, ben ateş etmedim” dedi.




#Bursa
#Tophane Parkı
#cinayet
9 yıl önce