|

Sincar operasyonunda başrol MİT'in olacak

Türkiye, Ocak ayının son haftasında başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı büyük oranla başarıyla tamamlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bir gece ansızın Sincar'a da gireriz' açıklaması gözleri bu kez Irak’ın kuzeyine çevirdi. Güvenlik uzmanlar bu kapsamda MİT'in çok değerli saha çalışmalarına başladığına dikkati çekiyor.

Yeni Şafak ve
10:49 - 27/03/2018 Salı
Güncelleme: 13:46 - 27/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Muhtemel bir Sincar operasyonunda MİT'in önemli görevler üstleneceği vurgulandı.
Muhtemel bir Sincar operasyonunda MİT'in önemli görevler üstleneceği vurgulandı.

Geçtiğimiz gün uluslararası kimi kaynaklar "Irak ordusunun Sincar'a harekat düzenlediği" bilgisini geçerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan süreci "Sincar'a yönelik operasyon girişimine dair bilgiyi bu sabah istihbarat örgütümüzden aldım" cümlesiyle özetledi.

Böylece Sincar için Milli İstihbarat Teşkilatı'nın faaliyette olduğu bizzat Cumhurbaşkanı tarafından vurgulanırken, konunun uzmanları istihbarat teşkilatının uzun zamandır bölgede çok önemli görevler üstlendiğine vurgu yapıyor.



Zeytin Dalı Harekatı'nda anlık/nokta istihbarat

Afrin operasyonu kapsamında MİT'in imza attığı işlerin öneminin altını çizen uzmanlar, harekat öncesinde, sırasında ve sonrasında teşkilatın saha elemanları, teröristlerin silah ve mühimmat depoları ile içerisinde tonlarca silah ve patlayıcının olduğu tünellerle, yaşam alanlarının ortaya çıkarılması noktasında da kritik işleri başardığını hatırlattı.

Sincar'da da sahadalar

MİT'in haber alma, riski azaltma ve benzer faaliyetlerle de askeri operasyonlara çok ciddi destekler verdiğine dikkati çeken güvenlik kaynakları, kimi durumlarda MİT'in bölgedeki yerel güçler dahil bir çok grupla, yerel aşiretlerle işbirliğine gidebildiğinin altını çizerek, "Şimdi gündemde Sincar operasyonu var. Sadece Bağdat yönetimi değil, Erbil, Süleymaniye ve Duhok'daki yerel birimler de Türk istihbaratına her türlü bilgi akışında yardımcı oluyor. Bu kapsamda Türk istihbaratının son dönemlerde gerek Suriye'de gerek Irak'ta yaptığı işler, diğer güvenlik kurumlarının başarıya ulaşması yolunda çok değerli taşlar döşüyor" bilgisini verdi.

#MİT
#Sincar
#TSK
6 yıl önce