Fatih Altaylı tutuklandı: “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan soruşturma başlatılmıştı

16:45, 22/06/2025, PazarG: Güncelleme: 16:57, 22/06/2025, Pazar
Yeni Şafak
Fatih Altaylı tutuklandı: “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan soruşturma başlatılmıştı
Fatih Altaylı tutuklandı

Youtuber Fatih Altaylı, “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Altaylı İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından Fatih Altaylı tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Gelen son dakika haberine göre; Fatih Altaylı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

YouTube üzerinden 20 Haziran Cuma günü yayımladığı yeni videosunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandal sözler söyleyen Altaylı, "Bu millet, geçmişte padişahını boğmuş bir millettir. Hoşuna gitmediği zaman, istemediği zaman... Boğulan, suikaste kurban giden, ya da intihar ettiği öne sürülen çok sayıda Osmanlı padişahı var" şeklinde konuşmuştu.


Fatih Altaylı tutuklandı


Cumhurbaşkanına yönelik sözleri nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanını tehdit” suçundan soruşturma başlatılan YouTuber Fatih Altaylı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Cumhurbaşkanını Tehdit” suçlamasıyla re’sen başlatılan soruşturma kapsamında, Altaylı İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.


Emniyetteki işlemleri tamamlanan Altaylı, İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. İfadesinde, tarihi bilgiler ışığında yayın yaptığını öne sürerek, "Açıkçası bu tarihi bilgilerden mevcut Cumhurbaşkanına bir tehdit algısı çıkabileceği aklımdan dahi geçmezdi" ifadelerini kullandı. Savcılık ifadesinin ardından Altaylı, tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.


Sevk yazısında yer alan detaylara göre; Altaylı’nın “Fatih Altaylı Yorumluyor: Bunlar denenmişti” başlıklı videosunun 26:53 ile 29:42 dakikaları arasında “Uzak geçmişine bak abi, bu millet padişahını boğmuş bir millettir, hoşuna gitmediği zaman, istemediği zaman padişahını yuhlamış bir millettir...” ifadelerine yer verdiği belirtildi.


Savcılık sevk yazısında, bu sözlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tehdit suçu oluşturduğu değerlendirmesine yer verildi. Yazıda, TCK'nın 310/2 maddesi kapsamında Cumhurbaşkanına yönelik tüm fiili saldırıların özel suç niteliğinde değerlendirildiği vurgulandı.


Bu kapsamda Fatih Altaylı'nın "Cumhurbaşkanını tehdit" suçunu işlediği kanaatine varılarak tutuklanması talep edildi. Nöbetçi mahkeme, sevk talebini kabul ederek Altaylı’nın tutuklanmasına karar verdi.


Fatih Altaylı adliyeye sevk edildi
Gündem
Fatih Altaylı adliyeye sevk edildi
Fatih Altaylı gözaltına alındı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almış, sözleri tepki toplamıştı
Gündem
Fatih Altaylı gözaltına alındı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef almış, sözleri tepki toplamıştı
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026