|

300 yıllık 'cevher'ler gün yüzüne çıkıyor

Sadberk Hanım Müzesi 35. yılında tarihin ışıltılı sayfalarına doğru bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor. 3 Aralık'ta başlayacak 'Cevher' sergisinde Osmanlı İmparatorluğu’nun kuyumculuk zevkini yansıtan birbirinden değerli taşlar yer alacak.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:07 - 20/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Sadberk Hanım Müzesi 35. yılını ilgi çekici bir sergiyle karşılamaya hazırlanıyor. 3 Aralık'ta başlayacak 'Cevher' sergisinde Osmanlı İmparatorluğu'nun kuyumculuk zevkini yansıtan değerli taşlar meraklılarını büyülemeye hazırlanıyor.



Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi, 17. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar geçen döneme ait, müzenin Türk-İslam bölümünde yer alan mineli ve murassa eserlerin bulunduğu tarihi koleksiyonu ziyaretçileriyle buluşturacak. 139 parçalık bir koleksiyondan oluşan 'Cevher' sergisinde; Osmanlı İmparatorluğu'nun kuyumculuk beğenisini yansıtan elmas, zümrüt, yakut gibi değerli taşlarla süslenmiş eşyalar ve ince işçilikleriyle birer mücevher niteliği taşıyan mineli eserlere yer veriliyor. Bu değerli eserler arasında kemer tokası, yazı kutusu, divit, kaşık, fincan zarfı, sakızlık, şerbetlik, cep saati, yelpaze, sineklik, tütün çubuğu, enfiye kutusu, broş, nişan ve terlik gibi farklı türde objeler bulunuyor. 3 Aralık Perşembe ziyarete açılacak olan sergi 31 Mayıs 2016 tarihine dek sürecek.


#Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi
#Sadberk Hanım Müzesi
#Cevher
8 yıl önce