|

Albayrak Turizm Koordinatörü Gençtürk: Konaklama ücretlerimiz koronavirüs öncesi ile aynı

Albayrak Turizm Koordinatörü Harun Gençtürk, TVNET ekranlarında turizm sezonu ile ilgili güncel bilgiler verdi. Gençtürk, Kültür ve Turizm Bakanlığının talimatlarının yanı sıra yeni sezondaki yeni sezondaki kuralları da anlatarak değerlendirmelerde bulundu. Albayrak Grubu'nun otellerinde alınan tedbirleri de anlatan Gençtürk, konaklama ücretlerinin koronavirüs öncesiyle aynı olduğunu belirtti.

01:18 - 18/05/2020 Pazartesi
Güncelleme: 17:34 - 18/05/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Harun Gençtürk
Harun Gençtürk

Albayrak Turizm Koordinatörü Harun Gençtürk, TVNET canlı yayınına katılarak Kültür ve Turizm Bakanlığının talimatları ve yeni sezondaki kuralları anlattı.

Gençtürk'ün açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Kontrollü sosyal hayat politikasının uygulanmaya başlamasının ardından vatandaşlar yaz tatili için çeşitli planlar yapmaya başladı. Kalabalıktan uzakta izole olmak isteyen ve bütçesi el veren birçok kişinin tercihi müstakil villalar veya villa tarzı tatil köyleri gibi yerler oldu. Buna ek olarak ise yat tatili bu sene moda oldu diyebiliriz.

  • Bakanlık tarafından açıklanan 131 maddelik bir sağlık turizm sertifikasyon programı var. Otele giriş işleminden odalara, havuzlarda restorasyon, yiyecek içecek geri dönüşümüne kadar tedbirleri kapsayan bir program belirlendi. Biz yaklaşık 3 aydır bu izole program içerisinde personelimizin evlerine bile gitmesine izin vermedik, konaklamalarını sağladık. Dışarıyla iletişimlerini kestik içeride ciddi eğitimler veriyoruz.

Bakanımız da 28 Mayıs'tan itibaren iç turizmin açılmasını planladıklarına dair bir açıklama yaptı. Burada bir netlik yok aslında. İç pazarı gözlemlemek lazım, ben şu an kesinlikle vatandaşımızın Avrupalı turistlerle birlikte konaklamayı tercih edeceğini sanmıyorum. Bakanlarımız hava alanlarında turistlere test uygulanacağını belirtmişti ben bunun sertifikalı otellerde de uygulanmasının misafirleri rahatlatacağını düşünüyorum.



Konaklama ücretleri virüs öncesi ile aynı

  • Bizim diğer otellere göre en büyük artımız iç pazara yönelik çalışıyor olmamız. Dış pazara yönelik çalışmıyoruz çünkü alkolsüz aile konsepti uyguluyoruz. Biz Albayrak Grup olarak bu tesisi işletiyoruz, fırsatçı bir işletme değiliz, hiçbir şekilde bu zihniyette olmadığımız için 2019 Kasım ayında deklare ettiğimiz konaklama fiyatlarımız ne ise şu an bu süreçte de aynı şekilde devam ediyoruz. Önlemler maliyetlerimizi artırdı ama bunu kesinlikle misafirlerimize yansıtmayacağız.

"Virüs olmasaydı da sosyal mesafe genişliğine sahibiz"

Tesisimizde konaklamakta olan birinin hali hazırda koronavirüse yakalanmış olması durumunu da değerlendirerek mevcut iki odamızı bununla ilgili ayırdık. Zaten tatil boyunca kadrolu bir doktorumuz da oluyor içeride. Kaldı ki biz koronavirüs gündemde olmasa da sosyal mesafe genişliğini rahatça uygulayabilecek bir alana sahibiz. Gerekli tüm tedbirleri aldık.


#Turizm
#Albayrak
4 yıl önce