|

Anne karnında vuruldu şarapnel parçasıyla doğdu

Suriye'nin Halep kentinde, füze saldırısında yaralanan hamile kadının karnındaki bebek de şarapnel parçasıyla yaralandı. Anne ve bebek, Suriyeli gönüllü doktorların çabasıyla kurtuldu. Bebeğin başındaki şarapnel parçasını çıkaran doktorlar, görüntüleri Facebook’ta paylaştı.

Yeni Şafak
10:18 - 21/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:18 - 21/09/2015 Pazartesi
Diğer

Suriye'de 2011'de başlayan iç savaşta yıkıma uğrayan Halep kentinde, çatışmaların bedelini en ağır ödeyenlerin siviller ve özellikle de çocuklar olduğunu bir kez daha ortaya koyan ilginç bir olay yaşandı. Kente önceki gün düzenlenen füze saldırısında hamile bir kadın yaralandı. Habertürk'ün haberine göre yaralı kadın, acil olarak “Halep Tıp Konseyi” adlı sivil toplum kuruluşunun kurduğu ve gönüllü doktorların görev yaptığı hastaneye kaldırıldı. Doktorlar doğuma henüz zaman olmasına karşın, yaralı kadına acilen sezaryenle doğum yaptırdı.



NEFES ALMIYORDU

Doğum sırasında bebeğin de henüz annesinin karnındayken yaralandığı görüldü. Kız bebeğinin başında bir şarapnel parçası vardı ve nefes almıyordu. Doğumdan kısa süre sonra bebeğin nefes alması sağlanınca ameliyathanede sevinç çığlıkları yükseldi. Bir sonraki adımda ise bebeğin başındaki şarapnel parçasını çıkaran doktorlar, “Bu bebek bu kadar zor şartlarda dünyaya geldi, hepimize ümit verdi. Adı Emel olsun” dedi. Hastane çalışanları savaşın acımasız yüzünü gösteren olaya ilişkin görüntüleri Facebook'ta paylaştı. 3 çocuğu daha olan annenin ve bebeğin sağlık durumunun hızla iyiye gittiği açıklandı.



#Suriye
#Halep
#Yaralı kadın
9 yıl önce