
İstanbul'da yaşayan doğuştan tek kollu olan 27 yaşındaki Esra Özayyıldız, azmi ve mücadelesiyle bedensel engellilere örnek oluyor. ‘Yapamazsın, başaramazsın’ diyenlere inat aldığı eğitimle kilim ve halı dokumayı öğrenen genç kız, şimdi ürünlerini satarak gelir elde etmeye başladı. Özayyıldız, “Benim gibi engelli arkadaşlarıma sesleniyorum. Ben tek koluma rağmen azmettim, başardım. Sizlerde eve kapanmayın gelin buraya hayatınız değiştirin. Ben hayatımı değiştirdim. Sizlerde başarabilirsiniz” dedi.
Bağcılar'da yaşayan doğuştan engelli Esra Özayyıldız, hikayesiyle herkese örnek oldu. ‘Yapamazsın, başaramazsın’ diyenlere inat tek kolu ile aldığı eğitimlerle kilim ve halı dokuyor. Çalışma azmiyle evden çıkmak istemeyen engellilere örnek olan 27 yaşındaki Esra Özayyıldız hayat hikayesini şu sözlerle anlattı:
“İnsanların kolumla dalga geçmesinden bıktım"
“Çevremdeki insanlar beni hep dışlardı. Koluma bakıp dalga geçtiklerini hatırlıyorum. O zamanlar sokağa çıkmayacak kadar kendimi kötü hissediyordum. Küçükken dışarıya oynamaya çıktığımda insanlar bana ‘senin kolun yok aramıza katılamazsın’ derdi. Eve gider günlerce ağlardım. Çünkü insanların kolumla dalga geçmesinden bıkmıştım. Bu kurstan önce gittiğim okullarda da benzer durumlarla karşılaştım. Teneffüslerde ‘bu kızın kolu yok neden burada’ diyen kişiler vardı" dedi.
- Yeni bir sayfa açmaya karar verdiğini belirten genç kız, " İnsanların kolum olmadığı için benimle dalga geçmelerinden bıktığımı fark ettiğim an yeni bir sayfa açmaya karar verdim. Şu an halı, kilim, fileden surat, çanta ve paspas yapabiliyorum. Benim gibi engelli arkadaşlarıma sesleniyorum. Ben tek koluma rağmen azmettim başardım. Sizlerde eve kapanmayın gelin buraya hayatınız değişebilir. Ben hayatımı değiştirdim. Sizlerde başarabilirsiniz” şeklinde konuştu.










