|

OSGB Nasıl Seçilmelidir

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hizmetler için işverenler büyük çoğunlukla “OSGB” leri tercih etmektedir.

iLAN
15:32 - 24/08/2018 Cuma
Güncelleme: 15:53 - 9/01/2019 Çarşamba
Diğer
osgb
osgb

Her yıl sonun da sözleşme yenilenmesi aşamasında bu konu tekrar gündeme gelmekte ve yine OSGB seçimi yapılmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği hizmeti almaya başladınız veya karar verdiniz. Bu işin yapılmasındaki en uygun yöntem olarak Çalışma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan ve her yıl düzenli olarak en az 2 kez denetlenmesi gereken OSGB’lerden hizmet almaya karar verdiniz.

Seçeceğiniz
OSGB’yi nasıl
belirleyeceksiniz? En uygun teklifi veren ama hizmet vermeyen firmayı mı seçeceksiniz.

Seçerken unutmamanız gereken İş yerinize yıllarca hizmet verecek, hizmete başladığı anda tüm bilgilerinizi görecek bir kuruluş ile anlaşma yapacağınıza dikkat ediniz.

Bu kişi sizin avukatınız, mali müşaviriniz kadar bilgili ve aynı zamanda güvenebileceğiniz bir yapıya sahip olmalıdır.

Önemli konuları aşağıda sizin için düzenledik. BİZİM OSGB olarak doğru tercih yapmanızı temenni ederiz.

Daha Detaylı Bilgi Almak İsterseniz 7/24 Canlı Destek Hizmeti de Alabileceğiniz sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

1) OSGB Kurucuları iş sağlığı ve iş güvenliği alanında deneyimli olmalıdır.

OSGB kurucuların işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı olması, sadece yöneten ve faturayı kesen kişi değil aynı zamanda sahada birebir çalışan ve uygulamadaki problemleri bilen kişiler olması en önemli tercih nedenlerinin başında gelmelidir.

Eğer OSGB’deki kurucu irade bu temel tecrübeden yoksunsa müşterilerine insanlar yoluyla verdiği hizmeti denetlemekte ya da bu denetim mekanizmasını kurmakta zayıf kalabilir, iyiyi yetersiz olandan ayıramaz, müşterisinin şikâyetlerinin sebeplerini anlayamaz veya yetersizlik yaşayabilir. Bu alanda tecrübeli olmayan OSGB kurucuları; ancak insan kaynağı taraflarını kuvvetlendirerek, üzerinde çalışarak, sahaya çıkarak, tecrübe eksiklerini kısa zamanda kapatmalıdırlar.

2) İyi bir OSGB işverenin problemi talebi karşısında geçici çözümler üretmeyerek, bu sorunlara karşı önceden hazırlık olması ve işvereni uyarmış olmaldır.

Hizmeti aldığınız OSGB çalışacağı işyerinin iç yapısını, organizasyon kültürünü anlayabilmeli ve bu kültür ile uzlaşma içerisinde olabilecek bir danışman/hekim önermelidir. Sektöre göre Üretim,Ofis gibi detaylara dikkat etmelidir.

Ayrıca OSGB, müşterisinin işkolundaki öznel tehlike ve kazaların nedensel ilişkilerini anlayıp yönetebilecek uzmanlık sunmalıdır. Makinelerin çok sayıda ve karmaşık riskler yarattığı bir yerde geçmişte sadece kimya alanı ile ilgilenmiş bir uzman zaman kaybedecektir. Ya da sıkı disiplin ve yüz yüze iletişim becerilerinin, saha sevgisinin önemli olduğu inşaat işkolunda ‘içine kapanık’ ve yüz yüze iletişimden rahatsız olan ancak masa başında başarı sağlayabilecek taşkın analitik kimliklerin başarılı olma şansı zayıftır.

3) İyi bir OSGB, işe alacağı ve müşterilerine atayacağı İSG sorumlularını düzgün işe alma ve eğitim süreçlerinden geçirmeli, yönetici özelliği olan bireyleri işe almalıdır.

Görevlendirilen İSG Sorumluları bir şirkete gittiklerinde (önceden söz verilse bile) kimi zaman işlerini yürütebilecekleri ve takım halinde çalışabilecekleri kişileri bulmakta zorluk çekmektedir.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi yöneticileri ve görevlileri öncelikle işyerindeki kurumsal yapıya dikkat etmelidir. Her işyerinin farklı bir yapısı ve iç dinamiği mevcuttur. İşletmedeki organizasyon yapısını anlamalı, çözmeli ve alınması gereken önlem ve aksiyonlarla ilgili şirketi harekete geçirebilmelidir.

O şirketin yönetimine sesini duyurabilecek yaratıcı adımlar atabilmelidir. Yılmadan ve agresif bir tutum içine girmeden, kararlılıkla hizmet vermelidir.

Zorda kaldığı durumlarda, kendi OSGB yönetiminden yardım isteyebilmeli ve konuyu şikayet olarak değil bir ‘gelişme alanı’ olarak aktarabilmelidir.

4) İyi bir OSGB yönetimi, müşterisi ile sık sık üst seviyede iletişim kurarak kendi faaliyeti hakkında geri bildirim almalıdır.

İşlerin iyi yürümediği bir OSGB’de, anlaşma yapıldıktan sonra oyalayıcı telefon konuşmaları haricinde OSGB yönetimi ya da koordinatörünü bir daha hiç göremeyen müşteriler vardır. OSGB’nizle anlaşma yaparken sözleşmenize mutlaka OSGB koordinatörü ya da yöneticilerinin ziyaret takvimlerini eklenmelidir.

5) Her alanda olduğu gibi, bir OSGB de hem çabuk, hem kaliteli ve hem de ucuz hizmet veremez. Böyle bir OSGB’nin var olmadığını bilmelisiniz.

Çabuk ve kaliteli hizmet isterseniz fiyatı yüksektir. Fiyatı düşük, kaliteli bir hizmet için OSGB’nize ayarlamalar yapabilmesi ve insan kaynağını oluşturabilmesi için zaman vermelisiniz.

Sadece fiyatı ucuz diye aldığınız hizmetin sizi gerek denetim ve teftişler açısından gerekse gelen isg sorumlularından memnun kalma ihtimalinizin düşük olacağını biliniz. Hizmet kalitesi; gerek iletişiminizde, gerekse size tahsis edilen uzmanın deneyim ve işi sahiplenmesi açılarından düşük olacaktır.

Şirket sorumlularının aynı OSGB’den sayısız adayı bir türlü benimseyemediklerini, sık sık değişiklik istediklerini ve bu değişikliklerin maalesef pek da fayda getirmediğini görüyoruz. Sizin için önemli olan ne ise onun peşine düşün. Mutlaka aradığınız özellikleri, olmazsa olmazlarınızı önce kurum içinde tartışın. Örneğin; sıkı iletişim, sizin işkolunuzda tecrübeli İSG uzmanı, genç ve bilgi yönetimindeki modern gelişmelerden haberdar, bilgisayar ile arası iyi uzmanlar, ya da tecrübeli sağduyulu, güler yüzlü tecrübeli hekim, vb. isteklerinizi aday OSGB’nizle paylaşın. Fiyat tek etken olmamalıdır.

Eğer tek kriteriniz fiyat ise başınızın çok ağrıyacağını, nehrin ortasında sandal değiştirmenin çok zor bir iş olacağını ve size tasarruf ettiğinizi düşündüklerinizden daha fazlasına mal olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

İşe ait süre belirlenirken devletin asgari süre olarak belirlemiş olduğu sürenin özellikle ilk dönemlerde yeterli olmayacağını bilin ve OSGB nizle bunu baştan konuşarak netleştirin.

BİZİM OSGB

İSG Yönetim Sistemleri

#osgb
#güvenlik
#iş sağlığı
6 yıl önce