|

30 Ağustos zafer bayramı kutlanacak mı? Bakan Işık'tan açıklama

30 Ağustos zafer bayramı kutlamalarının yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamanın yanlış anlaşılmaması için bir açıklama daha yaptı. 30 Ağustos zafer bayramı kutlanacak mı? sorusunun yanıtını ve ayrıntılı açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:08 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 14:24 - 2/08/2016 Salı
Diğer

30 Ağustos zafer bayramı kutlanacak mı? İşte bu sorunun yanıtını ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın açıklamalarını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM Genel Kurulu'nda 30 Ağustos ile ilgili bir açıklama yaptı.



Fikri Işık, "15 Temmuz gecesi yaşananlar, 30 Ağustos ruhunun bir yansımasıdır, aynı ruha milletimizin sahip olduğunun en güzel göstergesidir. 30 Ağustos törenleriyle ilgili benim açıklamam sadece 30 Ağustos törenlerindeki geçitlerde askeri araçların kullanılmayacağına yöneliktir. Kastım 30 Ağustos törenlerinin yapılması veya yapılmaması değildir. Onu Hükümet ve idare değerlendirecektir. Ancak, 15 Temmuz gecesi yaşanan ve yavrularımızda, gençlerimizde hâlâ bir travma olarak devam eden uçakların alçak uçması, tankların sokaklara çıkması gibi görüntülerden dolayı oluşan travmadan dolayı bu 30 Ağustos törenlerinde askeri araçların gösteri yapmayacağını kastettim" dedi.



Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.



#30 Ağustos zafer bayramı
#30 ağustos kutlamaları
#Milli Savunma Bakanı Fikri Işık
8 yıl önce