|

Ankara iftar çadır listesi! 2016 Ankara iftar çadırları!

Ankara'da iftar çadırı nerede kuruluyor? 2016 Ankara'da kurulacak iftar çadırları listesini haberimizde sizlere sunuyor. Ramazan ayının başlamasıyla evlerinde iftar açma fırsatı olmayanlar için kurulan iftar çadırları kuruluyor. İşte 2016 Ankara iftar çadırları...

Yeni Şafak
16:45 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 14:08 - 7/06/2016 Salı
Diğer

Ankara iftar çadır listesi! 2016 Ankara'da kurulacak iftar çadırları listesini haberimizde sizlere sunuyor. Ramazan ayının başlamasıyla evlerinde iftar açma fırsatı olmayanlar için kurulan iftar çadırları kuruluyor.



Ankara Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayı boyunca Başkent'in 9 noktasında kurulacak iftar çadırlarında günde ortalama 12 bin kişiyi ağırlayacak. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Ramazan'da vatandaşların rahat etmesi için iftar çadırlarının klima ve TV ekranlarıyla donatıldığını söylediler. Vatandaşlara 4 çeşitten oluşan iftar yemeği verecek olan Büyükşehir Belediyesi, iftar çadırlarında Ramazan boyunca yaklaşık 340 bin kişiyi konuk etmeyi hedefliyor. Başkentlilere ikram edilecek menüler, Büyükşehir Belediyesi'nin EGO yemekhanesinde hazırlanacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayında gelenek haline gelen iftar çadırlarını bu yıl kentin 9 ayrı noktasında kurdu. Binlerce Başkentli'nin ağırlanacağı çadırların kurulduğu adresler ise şöyle:



"Seymenler Kent Meydanı: Ulubey Mah. Selçuk Cad. Siteler İtfaiyesi karşısı/Altındağ Sincan Lale Meydanı: Ankara Caddesi üzeri/Sincan. OSTİM Metro İstasyonu yanı (Alınteri Bulvarı üzeri)/Yenimahalle). Altındağ Battalgazi: Özkent Akbilek Gençlik Merkezi yanı/ Alemdağ Mah. Muhtar Turan Caddesi (882. Cadde)/Altındağ. Altındağ Hasköy: Doğu Mah. Hacı Bayram Veli Cad. No: 107 Altındağ. Yahyalar: Yahyalar Camii karşısı/Yenimahalle. Zirvekent Mahallesi: Kusunlar TOKİ Konutları/ Mamak. AŞTİ: Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali üst kat, yolcu bekleme salonu/Çankaya. Gençlik Parkı (Cumhuriyet Cad. Kültür Merkezi girişi Ulus)"



ANKARA'DA ÇANKAYA BELEDİYESİ 4 FARKLI NOKTAYA İFTAR ÇADIRI KURACAK - 2016


Ramazan'ın yaklaşması ile hazırlıklar tüm hızı ile sürüyor. İlk iftar çadırı haberlerinden birisi Ankara Çankaya Belediyesi tarafından geldi. Çankaya Belediyesi iftrar çadırları ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, 2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi bu Ramazan'da da ilçenin 4 farklı noktasına iftar çadırları kuracağını belirtti. Vatandaşlarla birlikte iftar açmaya hazırlanan Çankaya Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca sivil toplum kuruluşları ile Vedat Dalokay Nikah Salonunda vereceği iftar yemeğinde bir araya gelecek.2014 ve 2015 yılları Ramazan'ında 280 bin vatandaşla iftar yapan Belediye, sivil toplum kuruluşları ile Vedat Dalokay Nikah Salonu'nda iftar düzenleyecek. Belediye ayrıca Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi sunacak.



Ramazan Ayı boyunca vatandaşlarla sofrasını paylaşacak olan Çankaya Belediyesi Cebeci, Türközü, Esat ve Öveçler Huzur Mahallesinde iftar çadırı kuracak. Bu yıl Huzur Mahallesi'nde Salı pazarı karşısına kuracağı iftar çadırının yerinin hazırlıklarına başlayan Belediye, hafta sonu tüm çadırlarını kurmuş olacak.



Ankara Çankaya Belediyesi'nin bu yıl kuracağı iftar çadırlarının adresleri şöyle:


1. Cebeci Bölgesi: Kutlugün Sokak Cebeci Camii Yanı



2. Türközü Bölgesi: Metin Oktay Mahallesi Yunus Emre Camii Yanı



3. Huzur Mahallesi: Salı Pazarı karşısı



4. Esat Bölgesi: Bülbülderesi Caddesi Yüzüncü Yıl Mahallesi Muhtarlığı yanı



Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce ramazan ayı boyunca başkentin dokuz noktasında kurulacak çadırlarda günde ortalama 12 bin kişiye iftar verileceği bildirildi.Buna göre iftar çadırlarında, günde ortalama 12 bin kişi ağırlanacak. İftar çadırlarına klima ve tv ekranları da yerleştirildi. Vatandaşlara 4 çeşitten oluşan iftar yemeği verecek olan Büyükşehir Belediyesi, iftar çadırlarında ramazan boyunca yaklaşık 340 bin kişiyi konuk etmeyi hedefliyor.



ANKARA'DA İFTAR ÇADIRI KURULACAK YERLER


Başkentlilere ikram edilecek menüler, Büyükşehir Belediyesi'nin EGO yemekhanesinde hazırlanacak.



Büyükşehir Belediyesi'nce kurulacak iftar çadırlarının adresleri şöyle:



-Seymenler Kent Meydanı :Ulubey Mah.Selçuk Cad. Siteler İtfaiyesi Karşısı/ Altındağ



-Sincan Lale Meydanı: Ankara Caddesi Üzeri/Sincan



-OSTİM Metro İstasyonu Yanı (Alınteri Bulvarı Üzeri/Yenimahalle),



-Altındağ Battalgazi: Özkent Akbilek Gençlik Merkezi Yanı/ Alemdağ Mah. Muhtar Turan Caddesi (882. Cadde)/ Altındağ



-Altındağ Hasköy: Doğu Mah. Hacı Bayram Veli Cad. No: 107 Altındağ



-Yahyalar: Yahyalar Camii Karşısı/Yenimahalle



-Zirvekent Mahallesi: Kusunlar TOKİ Konutları/ Mamak



-AŞTİ: Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali Üst kat, Yolcu Bekleme Salonu/ Çankaya



-Gençlik Parkı (Cumhuriyet Cad. Kültür Merkezi Girişi Ulus)



Sungurlu'da İftar Çadırına Yoğun İlgi


Her Ramazan olduğu gibi bu ramazanda da Sungurlu Belediyesi tarafından açılan iftar çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.


Atatürk Meydanında kurulan iftar çadırlarında her gün yaklaşık 1000 kişiye iftar yemeği verilirken, ilk iftar yemeğini Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ilçede görev yapmış tüm Belediye Başkanları adına verdi. Yemekte Başkan Şahiner'in yanı sıra Belediye Başkan Yarımcıları Ahmet Yılmaz, Bahri Sezen, Uğur Çalman, Sefa Karslı, Milliyetçi Hareket Partisi Sungurlu İlçe Başkanı Adnan Barak, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Yönetim Kurulu, Sungurlu Belediyesi personelleri tam kadro katıldı.


Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Ramazan ayının rahmet, bereket ve paylaşmak ayı olduğunu belirterek, bu önemli ayda Sungurlu Belediyesi olarak İftar çadırı açarak, vatandaşların rahat bir ortamda iftarlarını yapma imkanı sağladıklarını söyledi.


Ramazan ayının ruhuna uygun birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışmanın sembolü haline gelen iftar çadırlarına oruçlarını açmak için gelen vatandaşlar, bu hizmetten dolayı Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'e teşekkür ettiler.






#Ankara
#İftar çadırı
#Ankara iftar çadırı
#2016 Ramazan
8 yıl önce