|

Antalya yatsı ezanı vakti! Antalya yatsı namazı saati!

Antalya yatsı ezanı saat kaçta okunuyor? Antalya'da yatsı namazı saat kaçta kılınıyor? soruları bugün gelenek olarak kutlanılan Regaip gecesi olması nedeniyle büyük merak konusu oluyor. İslam'ın beş şartından en önemlisi olan namaz ibadeti İslam dininin direği ve şiarıdır. İşte yatsını ezanı saati ve namaz vakti…

Yeni Şafak
18:54 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:56 - 30/03/2017 Perşembe
Diğer
Antalya yatsı ezanı vakti ve Antalya yatsı namazı saatini haberimizde sizlerle paylaştık.
Antalya yatsı ezanı vakti ve Antalya yatsı namazı saatini haberimizde sizlerle paylaştık.

Antalya yatsı ezanı vakti ve Antalya yatsı namazı saatini haberimizde sizlerle paylaştık. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ilmihalde kandil gecelerinde özel nâfile namaz yoktur. Tüm akıl baliğ olan Müslüman üzerine namaz kılmak farz-ı ayndır. Bu nedenle namazı sadece kandil gecelerinde değil her gün kılmak gerekmektedir. Namaz ibadeti, sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı olmak üzere günde beş vakit olarak kılınmalıdır. Bu yazımızda yatsı namazı ezanı saati ve yatsı namazı vaktini sizlere sunuyoruz. İşte ayrıntılar…





Namaz kılmak, Müslümanlığın dışa yansıyan temel göstergelerinden biri sayıldığı için İslâm bilginleri farziyetini inkâr etmeksizin namazı terkeden kimse için, mevcut bazı rivayetleri de kendi anlayışlarına göre de- ğerlendirerek, bazı müeyyideler öngörmüşlerdir. Gayet tabiidir ki namaz ve diğer ibadetler Allah rızâsı için ve içten gelerek yapıldığında anlamını ve amacını gerçekleştirmiş olur. Bunun dışında birtakım zorlamalarla veya gösteriş için kılınan namazların bir değeri olmadığına göre, namazı terkedenler için fakihlerin kendi zamanlarına göre öngördükleri müeyyideleri kamu düzeni ve genel ahlâk ilkesi açısından değerlendirmek gerekir. Esasen bu müeyyidelerin dayandırıldığı hadislerin büyük çoğunluğu, namazın terkedilmesinin müeyyidesini değil, İslâm dininde namaz ibadetinin önemini gösterme amacına yönelik bulunmaktadır. Kimsenin kimseyi zorla müslüman etme hak ve yetkisi bulunmadığına göre, bu dine mensup olanlar kendi özgür iradeleriyle bu dini seçmiş olacaklar ve bu dinde oldukça önemli bir yeri bulunan namaz ibadetinden haberdar olacak ve bunu zevkle yerine getireceklerdir.





Yatsı namazı kaç rekat?


Yatsı namazı 4 sünnet, 4 farz, 2 sünnet ve 3 vitir olmak üzere 13 rekattır. Vitir namazı 3-5-7 şeklinde isteğe göre arttırılabilir.



Yatsı namazı ne zaman kılınır?


Yatsı namazının vakti, şafağın kaybolmasından yani akşam namazı vaktinin çıkmasından itibaren başlar, ikinci fecrin doğmasına kadar devam eder.


#Yatsı namazı
#Antalya yatsı ezanı vakti
#Antalya yatsı namazı saati
7 yıl önce