|

Modanisa’nın Kurucuları ve Yatırımcıları

Tesettür giyimle ilgisi olan olmayan herkes Modanisa’nın adını muhakkak duymuştur.

iLAN
16:49 - 4/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:55 - 14/01/2019 Pazartesi
Diğer
modanisa
modanisa

E-ticaret alanında tesettür giyimin öncüsü olan Modanisa 2011 yılında kuruldu. Muhafazakar kesimin ihtiyaçlarını iyi bir şekilde karşılayan firma bunun karşılığını büyüyerek aldı. Bu büyümeyle birlikte sadece Türkiye’yle sınırlı kalmayan firma tüm Müslüman ülkelere ihracat yapabilecek bir konuma geldi. İnternet reklamcılığını da iyi bir şekilde kullanan firma iyi bir stratejiyle büyüdü. Bu başarısının arkasında üç kurucu ortağın emekleri ve azmi var.

Modanisa’nın Kurucuları

Modanisa 2011 yılında Kerim Türe, Sami Güzel ve Lale Tüzün Yalçın adlarındaki üç girişimci tarafından kuruldu. Muhafakar kesim için tesettür ürünlerine yoğunlaşan ve alanında ilk olan firma; kısa sürede meyvelerini verdi. Bu fikrin ve iyi çalışmanın sonucu yatırımcıların da dikkatinden kaçmadı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra 5 yıl boyunca kurumsal bir şirkette çalışan Kerim Türe, bu kariyer yolunun istediği yol olmadığını fark ederek girişimcilik alanında adımlar atmaya başladı. Kısa süre içinde de doğru bir karar verdiğini Modanisa ile gözler önünde serdi.

Dijital pazarlama, online reklamcılık ve e-ticaret alanında oldukça başarılı projeleri bulunan Sami Güzel şu anda Modanisa’da Genel Müdürlük pozisyonunda bulunuyor.

Modanisa’nın Yatırımcıları

Yaptıkları iyi işler yatırımcılar tarafından dikkat çeken Modanisa destek almakta hiç zorlanmadı. İlk olarak Aslanoba Capital’den 1 milyon dolarlık yatırım alan Modanisa Türkiye’nin haricinde Mısır, Endonezya, Suudi Arabistan, Almanya gibi Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkelere de ürünlerini satmaya başlayarak dünya çapında bilinen bir marka haline geldi.

Bu başarıdan dolayı Aslanoba dışında da yatırımcıların dikkatini çeken firmaya; STC Ventures firmasında %9’luk hisse için 3.5 milyon dolar ödendi. Bunun ardından Aslanoba tarafından tekrar 2 milyon dolarlık bir yatırım daha söz konusu oldu. Son olarak Wamda Capital tarafından %0.99 hisse karşılığında 1.8 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı.

Detaylı bilgi için tıklayınız;

#moda
#tekstil
#modanisa
5 yıl önce
default-profile-img