Gündemde 163 yok

.
00:00, 25/06/1999, CumaG: Güncelleme: 12:56, 29/11/2013, Cuma
Yeni Şafak
Gündemde 163 yok
Gündemde 163 yok

MGK'da konuşulduğu iddia edilen 163. madde konusunda hükümet kanadında hazırlık bulunmuyor. Başbakanlık Takip Kurulu'nun gündeminde böyle bir konu olmadığı öğrenildi.

Ankara -Türk Ceza Kanunu'nundan çıkarılan 163. maddeye yeniden işlerlik kazandırmaya yönelik yasal düzenleminin Başbakanlık Takip Kurulu'nun gündeminde bulunmadığı bildirildi. BTK'nın "irtica ile mücadele" kapsamında iki yıldır yürüttüğü çalışmaları MGK'ya sunan

Başbakanılk Müsteşarı Ahmet Şağar'ın "yeni düzenlemeler" çerçevesinde herhangi bir değerlendirme getirmediği, ancak "irtica ile mücadele, sivil bürokrasi cephesinde kararlılıkla ve yasalara uygun biçimde yürütülmektedir" mesajını verdiği kaydedildi. 163. maddenin yerini dolduracak yeni bir yasal düzenlemenin MGK toplantısında kimin gündeme getirdiğini ve hangi kurum tarafından yapılacağını bilmediklerini kaydeden Başbakanlık yetkilileri, basında çıkan haberlerin bu sorulara cevap vermediğine dikkat çektiler. İrtica ile mücadeleye yönelik her türlü yasal düzenlemeyi hazırlamakla yetkili tek kurulun BTK olduğunu kaydeden yetkililer, bu kurulun gündeminde böyle bir çalışmanın bulunmadığını bildirdiler. 163 maddenin TCK'dan çıkarılmasının, demokratik hak ve özgürlükleri genişletmek amacıyla gerçekleştirilmiş bir düzenleme olduğuna dikkat çeken yetkililer, demokratik haklarda geriye dönüş anlamına gelecek böyle bir önerinin BTK'nın gündemine hiç gelmediğini belirttiler.

Hiç bir kişi ve kurumun ismi geçmedi

BTK'nın yürüttüğü çalışmaların tüzük, yönetmelik, genelge, yasa tasarısı hazırlamak çerçevesinde olduğunu anlatan Başbakanlık yetkilileri, "Gerek Başbakan'a, gerek MGK'ya sunulmak üzere hazırlanan raporların hiç birisinde kişi veya kurum ismi geçmemektedir. Bu tür yazılarda, yapılan çalışmalar genel olarak ele alınır. BTK, kişi ve kuruluşların faaliyetlerini takip altına alan, yani istihbarat faaliyeti yürüten bir kurul değildir" değerlendirmesini yaptılar. Öte yandan, önceki gün yapılan MGK toplantısında, BTK'nın "irtica ile mücadele kapsamında" iki yıldır yürüttüğü çalışmalar, Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar tarafından sunuldu. Basında, "MGK'ya sunulan BTK raporları" şeklinde yer alan sunumda, Fethullah Gülen'in adı dahil hiç bir kişi ve kurumun ismi geçmezken, "yeni önlemler" çerçevesinde herhangi bir çalışmanın gündeme getirilmediği de kaydedildi.

MGK'nın talepleri Meclis'e geliyor

MGK'da, daha önce çıkmayan "irtica yasaları"nın çıkartılması yönünde karar alınması üzerine başta devlet memurları ile ilgili kanun tasarıları olmak üzere dernekler yasası üzerinde de ciddi bir değişiklik yapmayı öngören hükümetin bu konuda ön çalışmalara hemen başlayacağı belirtildi. Geçtiğimiz dönem kadük olan yasa tasarıları arasında, "Vakıflarla ilgili düzenlemeler, memurların yargılanması hakkındaki kanun tasarısı, YÖK, kılık kıyafet, TCK'nın bazı maddelerinde değişiklik yapmayı öngören yasa ve Dernekler yasası bulunuyor.


Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026