Gürtuna'yla devam

.
01:00, 25/02/1999, PerşembeG: Güncelleme: 14:07, 08/11/2013, Cuma
Yeni Şafak
Gürtuna'yla devam
Gürtuna'yla devam

Fazilet son dakikaya bıraktığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayını halen başkan olan Ali Müfit Gürtuna olarak açıkladı.

Ankara- FP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı listelerin Yüksek Seçim Kurumu'na verilmesine bir saat kala kesinleştirildi. FP, 18 Nisan seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ali Müfit Gürtuna'yı aday gösterdi. Gürtuna'nın adaylığı listelerin verilmesine bir saat kala kesinleşti.

FP Başkanlık Divanı önceki gece ve dün uzun süren toplantılarında milletvekili ve belediye başkanlığı aday listelerini kesinleştirdi. Uzun arayışlar ve kamuoyu yoklamaları neticesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ali Müfit Gürtuna'nın aday gösterilmesine karar verildi.

Recep Tayip Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı döneminde Başkan vekilliği görevini yürüten Gürtuna, Erdoğan'ın ceza alıp belediye başkanlığının düşmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. FP'de İstanbul için Abdullah Gül, Numan Kurtulmuş ve Abdullah Gül'ün isimleri geçiyordu. Gürtuna'nın İstanbul Belediye Başkanlığı'na adaylığı belirlendikten sonra İstanbul'un ilçe belediyelerinin de adayları kesinleşti. FP, Eminönü'de Lütfü Kiziroğlu, Sultanbeyli'de Selman Esmerer, Fatih'te Eşref Albayrak, Kadıköy'de Nusret Bayraktar, Bakırköy'de Mehmet Özhüsrev, Küçükçekmece'de Ali Uğur Bulut, Bahçelievler'de Cemal Özdemir'i aday gösterdi.

FP'de süpriz yok

Öte yandan,18 nisan seçimlerinde partilerin göstereceği milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ya verilirken FP listelerinde büyük bir sürpriz olmadığı görüldü. FP'de kurmaylar liste başlarında yer alırken, milletvekillerinin büyük çoğunluğu da seçilecek yerlerden aday gösterildi. YSK'ya dün verilen aday listelerinde FP Başkanlık Divanı üyelerinin liste başlarını tuttuğu görüldü. İstanbul birinci bölgeden Aydın Menderes, Süleyman Arif Emre ve İrfan Gündüz ilk üç sırayı paylaşırken, ikinci bölgeden Nevzat Yalçıntaş, Mustafa Baş ve Mehmet Ali Şahin, üçüncü bölgede ise Ali Coşkun, Abdulkadir Aksu ve Nazlı Ilıcak ilk üç sırada yer aldı. FP'nin diğer başkanlık üyeleri de liste başından aday gösterildi. Kurucu Genel Başkan İsmail Alptekin, Ankara'dan Bolu'ya kaydırılarak birinci sıradan aday gösterilirken, Ankara'dan Cemil Çiçek ve Eyüp Sanay ilk iki sırayı paylaştı. Ali Gören Adana, Abdullatif Şener Sivas ve Lütfi Esengün de Erzurum birinci sıradan aday gösterildi. FP listelerinde mevcut milletvekillerinin çoğunluğunun seçilme ihtimali yüksek yerlerden aday gösterildikleri görüldü. Gaziantep'te Bedri İncetahtacı, Manisa'dan Bülent Arınç, Diyarbakır'dan Sacit Günbey, Samsun'da Ahmet Demircan, Sakarya'da Cevat Ayhan ilk sırada yer aldı.


Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026