|

Çocuk sokağında ilk iftar

Esenler’deki dünyanın ilk çocuk sokağında ilk iftar yapıldı. Anne ve babalarıyla birlikte gelen bin 500 çocuk iftar sofrasında buluştu. İftar öncesi Karagöz-Hacivat gölge oyunları, animasyon, ve illüzyon gösterileri ile hoşça vakit geçiren çocuklar, genç piyanist Güneş Yakartepe'nin verdiği tasavvuf konserini de keyifle dinlediler.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:42 - 31/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Çocuk sokağında ilk iftar ​
​Çocuk sokağında ilk iftar ​

Esenler Belediyesi tarafından yapılan dünyanın ilk çocuk sokağında ilk iftar yapıldı. İftara bin 500 çocuk anne ve babalarıyla birlikte katıldı. Her gün çeşitli oyunlar oynadıkları sokakta bu sefer Ramazan’ın birlikteliğini, coşkusunu ve bereketini tattı.

MAĞDUR ÇOCUKLAR
İÇİN DUA ETTİLER

İftar öncesi Karagöz-Hacivat gölge oyunları, animasyon, jonglör ve illüzyon gösterileri ile hoşça vakit geçiren çocuklar, genç piyanist Güneş Yakartepe’nin verdiği tasavvuf konserini de keyifle dinlediler. İftar vaktinin gelmesiyle kendileri için hazırlanan masalarda yerlerini alan çocuklar, bir çocuk tarafından okunan akşam ezanı ile birlikte hep birlikte oruçlarını açtılar. Çocuklar, ilk iftarlarının ardından yine bir çocuğun yemek duasına hep birlikte el açıp “amin” dediler. Minikler, ilahiler okuyup dünya üzerindeki tüm mazlum çocuklar için de dualar ettiler. Bir Osmanlı geleneği olan “diş kirası” adı altında çocuklara çeşitli hediyeler de verildi. İftara katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Altı yıldır ilk iftarımızı yavrularımızla yapıyoruz. Çocuklarla yapılan ilk iftar, hem bizim için hem de çocuklarımız için çok anlamlı. İnşallah çocukların acı çekmediği ve gözyaşı dökmediği, barış dolu, hayırlı bir Ramazan geçiririz” diye konuştu.

#Esenler Belediyesi
#İftar
7 yıl önce