|

İpler koptu

Ortak aday için buluşan Kılıçdaroğlu ve İyi Parti (İP) Genel Başkanı Akşener anlaşamadı. Adaylıktan vazgeçmeyen Akşener, 100 bin imza toplayacağını da belirterek CHP’den gelen 15 vekilin imzasını istemediğini ima etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:51 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Merkezi'ndeki biraraya geldi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Merkezi'ndeki biraraya geldi.

Muhalefetin çatı aday arayışları kapsamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Merkezi'ndeki biraraya geldi.

Yaklaşık 50 dakika süren görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, "Kendilerini ziyaret sebebimiz üstün demokrasi hareketlerine teşekkür etmekti.

Diğer taraftan merak ediyorsunuzdur, 25 Ekim'de kurulduk, 1 Nisan'da kurultayımızı yaptık. 100 bin imza ile İyi Parti'nin cumhurbaşkanı adaylığımı sürdürmek istediğimi belirtmek isterim. Bir demokrasi katliamının önüne geçildi, tekrar teşekkür ediyorum. Partimizin sloganı da Türkiye ve milletimiz iyi olacak" diyerek, Kılıçdaroğlu'nun çatı aday arayışlarına kapıyı bir kez daha kapattı.

SIFIR RİSK VURGUSU

CHP'nin istifa ettirerek İyi Parti'ye gönderdiği 15 vekil ile tuzağa çekmeye çalıştığı Meral Akşener, adaylığının sürdüğünü belirterek, CHP'nin umutlarını da boşa çıkarmış oldu. Akşener'in, "Türkiye’nin siyasetini geçmişten itibaren tanzim etmeye kalkışacaklar, sıfır riskle Türkiye siyasetini, bizleri tanzim etmeye kalkanların burada başarısız olacağı açıktır" sözleri dikkati çekti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bu açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu ise "Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, biz demokrasiyi savunanlar hangi parti olursa olsun 24 Haziran ve 25 Haziran'da bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Bundan yüzde yüz eminim. Demokrasi birlikteliğini sürdürmenin önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. Ziyaret için teşekkürlerini ileten Kılıçdaroğlu, Akşener’i genel merkezin dışına çıkarak uğurladı.

#Seçim
#​Kemal Kılıçdaroğlu
#Meral Akşener
6 yıl önce