|

Afrika denizaşırı

2002'de Dünya 3.'sü olarak göğsümüzü kabartan, 2006'da ise Dünya Kupası'na katılamayan Türkiye, Bosna Hersek beraberliğiye 2010'a da vedanın eşiğine geldi.

00:00 - 10/09/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:27 - 10/09/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Afrika denizaşırı
Afrika denizaşırı

2010 Dünya Kupası elemeleri 8. maçında Bosna Hersek'e konuk olan Türkiye, 3 puan için çıktığı mücadelede beraberlikle yetinerek Güney Afrika umutlarını tüketti: 1-1. 5'te Gökhan Gönül, sağ kanatta Tuncay ile duvar pası yaptıktan sonra topu içeri çevirdi. Ön direkte Semih'in vuruşunda defanstan dönen topu Emre, tamamladı: 0-1. 25'te Bosna Hersek'in ceza sahası dışından kazandığı serbest vuruşu kullanan Salihovic, topu üst köşeden ağlarla buluşturdu: 1-1. 32'de Misimovic'in kaleciyi geçerek yaptığı vuruşu Servet çizgi üzerinden çıkardı.


NE YAPTIYSAK OLMADI

İkinci yarıda daha etkili olan Türkiye'ydi. Bosna Hersek de uzaktan şutlarla kalemizde tehlikeli oldu. 53'te Tuncay ile paslaşarak ceza sahasına giren Sercan, kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşu kalecinin ayaklarından döndü. Topu önünde bulan Gökhan Gönül'ün şutunu kaleci bu kez kornere çeldi. 57'de Ibiseviç'in uzaktan şutunu Volkan güçlükle kornere çeldi. 83'te Arda'nın ortasında müsait pozisyondaki Gökhan'ın kafası yan ağlarda kaldı. 87'de Arda'nın şutu direkten döndü. Bu beraberlikle Türkiye, az da olsa umudunu son iki maça bıraktı.


Estonya ve İspanya'nın eline bakıyoruz

A Milli Takım Bosna Hersek beraberliğiyle 2010 Güney Afrika'ya gitme şansını oldukça zora sokarken umutlarını son iki maça bıraktı. Bu sonuçla Bosna grupta puanını 16'ya çıkarırken Türkiye 12'ye yükseltti. Grubu ikinci sırada bitirerek finallere katılmak için play-off oynama şansımız devam ediyor fakat bunun için Bosna'nın son iki maçta da puan kaybı (1 beraberlik+1 yenilgi veya çift yenilgi) alması ve bizim de mutlak iki galibiyet almamız gerekiyor. FIFA'nın talimatları gereği iki takım grubu aynı sırada bitirirse önce gol averajı daha sonra deplasman gol averajına bakılacak. Şu anda Bosna'nın +13, Millilerimizin +3 averajı bulunuyor. Bosna Hersek 10 Ekim'de deplasmanda Estonya ve 14 Ekim'de İspanya ile sahasında karşılaşacak. Kırmızı-beyazlı ekibimiz ise 10 Ekim'de deplasmanda Belçika ve 14 Ekim'de evinde Ermenistan ile oynayacak.


Emre ve Arda Belçika'da yok

Milli takımda Bosna-Hersek karşısında sarı kart gören Emre Belözoğlu ve Arda Turan cezalı duruma düştü. Mücadelenin 24. dakikasında Emre ve 45. dakikasında sarı kart gören Arda Turan, böylece milli takımın 10 Ekim'de deplasmanda Belçika ile yapacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

Karşılaşmayı bin 500 kadar Türk vatandaşı izlerken tribünlerde tanıdık isimler de vardı. Eski Fenerbahçeli Boliç ile Galatasaraylı Hakan Şükür Bosna Hersek karşılaşmasını birlikte izledi.


Ermenistan siftahı Belçika ile yaptı

Türkiye'nin yer aldığı 5. gruptaki diğer maçta Ermenistan, Belçika'yı 2-1 yenerek ilk galibiyetini aldı. Grupta iki takım açısından da prestij niteliği taşıyan karşılaşmada ev sahibi ekip 23. dakikada Goharyan ile 1-0 öne geçti. 52'de Ermenistan Hovsepyan'ın golüyle skoru 2-0'a taşıdı. 90'da Camargo'nun golü Belçika'ya puan için yetmedi. Grupta oynadığı 7 maçta galibiyeti bulunmayan Ermenistan, Belçika galibiyetiyle ilk kez sahadan 3 puanla ayrıldı.


Milan Baros'tan 4 Çekler'den 7 gol

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 3. Grup'ta yer alan Çek Cumhuriyeti, Baros'un 4 gol attığı maçta San Marino'yu 7-0 yendi. Gol perdesini 28. dakikada açan Baros 44. ve 45'teki golleriyle hat-trick yaparak takımının ilk yarıyı 3-0 önde kapatmasını sağladı. 2. yarıda da fırtınayı dindirmeyen Çekler, 47'de Sverkos'la farkı 4'e çıkardı. 66'da tekrar sahneye çıkan Baros şovuna devam etti. 86'da Necid'le skor 6-0 olurken maçta skoru tayin eden gol ise 86'da Severkos'tan geldi: 7-0.


Ümitler 4 yedi liderlikten oldu

Ümit Milli Takım, 2011 UEFA Avrupa Ümitler Şampiyonası Elemeleri 2. Grup'taki 3. maçında Gürcistan'a 4-0 yenildi. Gürcistan'ın gollerini 2. dakikada Ivanishvili, 35. dakikada Khidesheli, 80. dakikada Totodze ve 88. dakikada Gugava kaydetti. Karşılaşmanın 56. dakikasında Gürcistan'dan Sanaia kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Türkiye bu yenilgiyle averajla liderliği Estonya'ya devretti.









15 yıl önce