|

Arda seçim kazandırdı

Bartomeu'un yeniden başkanlığa seçilmesiyle Arda'nın yeniden Atletico Madrid'e satılması ihtimali de ortadan kalkmış oldu. Milli yıldızın 6 aylığına kiralanması fikrini taşıyan Başkan Bartomeu, bu kararı teknik direktör Luis Enrique ile verecek.

Yeni Şafak
04:00 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 02:43 - 20/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İspanya'nın Barcelona Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurulu tamamlanırken Arda Turan'ın transferinde özel madde nedeniyle sonucu merak edilen seçimden Josep Bartomeu zaferle ayrıldı. Bartomeu'ya seçim kazandıran hamle ise Arda Turan'ın transferi oldu. Arda Turan'ın transferinde büyük rol oynayan Başkan Josep Bartomeu ağır eleştiri almış, seçimi rakibinin kazanması durumunda da Arda Turan'ın transferinin gerçekleşmeyeceği gündeme gelmişti. Arda'yı transfer eden ve bu transfer nedeniyle rakiplerinin eleştirilerini alan Barcelona Başkanı Josep Bartomeu, açık oy farkıyla başkanlığa seçildi.



EN YAKIN RAKİBİNE YÜZDE 40 FARK


Mevcut başkan, 47.270 üyenin oy kullandığı seçimde 25.823 oy alarak yüzde 54.63 ile göreve yeniden seçildi. Seçimin bir diğer güçlü ismi eski başkanlardan Joan Laporta ise yüzde 33 (15.615) oy alabildi. Başkanlık seçiminde şans tanınmayan adaylardan Agusti Benedito yüzde 7 (3.386), Toni Freixa ise yüzde 3'te (1.750) kaldı.



ARDA KARARI LUİS ENRİQUE'NİN


Josep Bartomeu'nun yeniden başkanlığa seçilmesi Arda Turan'ın tekrar Atletico Madrid'e dönme ihtimalini de ortadan kaldırdı. Milli yıldızın 6 aylığına kiralanması fikrine sahip olan Barcelona Başkanı, bu kararı teknik direktör Luis Enrique ile görüştükten sonra verecek.



Dünyanın 8. harikası


Arda Turan'ın Barcelona'ya transferi, turizmi de patlattı. Türkiye'deki tur operatörleri, Arda Turan için, Barcelona kentine özel turlar düzenleyecek. Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, Arda Turan'ın Barcelona kulübüne transfer olmasının, Türkiye'de Barcelona kentine ilgiyi arttırdığını ve bu şehre tur taleplerinde önemli miktarda artış yaşandığını söyledi. Arda Turan turları, şehir gezisi ve Barcelona iç saha maçlarını kapsayacak.



Barcelona'da Pogba'ya veto

Katılım oranının yüzde 43.12'de kaldığı Barcelona başkanlık seçiminde oy kullananlar, özellikle Joan Laporta'nın istediği Paul


Pogba'nın transferiyle ilgili ankete de katıldı. Oy verenlerin yüzde 70.6'sı bonservis bedeli 80 milyon Euro olan 22 yaşındaki Juventus'lu futbolcunun transfer edilmesine karşı olduğunu belirtti.




#arda turan
#Barcelona
#Luis Enrique
9 yıl önce