|

Aslan cumayı bekliyor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in geçen hafta son bir görüşmede bulunduğu UEFA Finansal Kontrol Kurulu Araştırma Komisyonu, baştan inceleme kararı aldığı 4 yıllık anlaşmayla ilgili kararını Cuma günü açıklayacak. Yeniden inceleme kararına itiraz eden sarı-kırmızılı kulüp ise dün CAS’a resmi başvurusunu yaptı.

Umut Yılmaz
04:00 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 09:40 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
UEFA, Galatasaray'la ilgili kararını cuma günü açıklayacak.
UEFA, Galatasaray'la ilgili kararını cuma günü açıklayacak.

Galatasaray’da merakla beklenen kritik UEFA kararının cuma günü açıklanması bekleniyor. Sarı-kırmızılıların geçen sezon 4 yıllık Finansal Fair Play anlaşması yaptığı fakat, geçen hafta dosyanın yeniden inceleneceğini belirten UEFA, konuyla ilgili kararını hafta sonuna kalmadan açıklayacak. UEFA’dan gelen haber sonrası geçen hafta apar topar İsviçre’ye giden başkan Mustafa Cengiz ile birlikte Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Oytun Özer, baştan incelenen sulh anlaşmasının dosyasını görüşmüşlerdi. Yaklaşık 3.5 aydır dosyayı yeniden inceleyen UEFA Finansal Kontrol Kurulu Araştırma Komisyonu’nun, geçen hafta başkan Mustafa Cengiz ile yaptığı son görüşmenin ardından kararını geciktirmeden cuma günü açıklayacağı öğrenildi. Daha önce 13 Haziran’da yapılan sulh anlaşmasının yeniden görüşülmesi rutin bir kontrol gibi gösterilmiş olsa da UEFA’nın bu dosyayı yeniden incelediği ortaya çıkmıştı. UEFA ile yapılan sulh anlaşmaları kulüplerin kendi isteği ya da gelecek bir talep doğrultusunda yeniden incelenebiliyor. Galatasaray’ın yeniden yargılanmasına tepki gösteren sarı-kırmızılı kulübün eski yöneticileri ve eski başkanları, “Bu süreç çok hassas bir süreç, ancak UEFA’nın yaklaşık 3.5 aydır yeniden incelemeye aldığı bu dosya için bu süreçte kamp kurulması lazımdı. Bu durum UEFA’nın hakimler ve savcılar kuruluna anlatılması lazım idi” görüşlerini dile getirmişlerdi.

CAS’A RESMİ BAŞVURU YAPILDI

Galatasaray Kulübü, UEFA ile aralarında imzalanmış olan yapılandırma anlaşmasının yeniden incelenmesi kararına itiraz için CAS’a başvuruda bulunduğunu açıkladı. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Şirketimiz ile UEFA arasında imzalanmış olan yapılandırma anlaşmasının, UEFA Finansal Kontrol Organı Yargı Dairesi (CFCB Adjudicatory Chamber) tarafından yeniden incelenmek üzere UEFA Finansal Kontrol Organı Soruşturma Dairesi’ne (CFCB Investigatory Chamber) gönderilmesine dair kararına karşı Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) nezdinde itiraz başvurusunda bulunulmuştur” denildi.

CENGİZ SÜRECİ ANLATACAK

Sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan bu gelişmelerin ardından başkan Mustafa Cengiz, kurmaylarıyla yaptığı değerlendirme toplantısının ardından, gelinen süreçle ilgili kamuoyunu bilgilendirme kararı aldı. UEFA’nın, sarı-kırmızılıların Finansal Fair Play Kurulu ile imzaladığı 4 yıllık anlaşma ile alakalı aldığı yeniden inceleme kararı sonrasında ortaya atılan birçok iddia ve görüş nedeniyle Cengiz, bilgi kirliliğini de önlemek adına bu toplantıda açıklamalarda bulunacak ve yaşananları anlatarak kafalardaki soru işaretleri kaldırmaya çalışacak. Cengiz’in basın toplantısının bugün ya da yarın yapılması bekleniyor.


Tek önceliğim G.Saray

Galatasaray’da geçen sezon yaşanan teknik heyet değişikliğinin ardından performansı artan ve düzenli oynamaya başlayan Sinan Gümüş, sarı-kırmızılı takımdan ayrılmak istemiyor. Sezon sonunda mukavelesi bitecek gurbetçi yıldız, Almanya’dan ve Süper Lig’den teklifler olmasına rağmen kariyerine sarı-kırmızılı forma altında devam etmeyi hedefliyor. Menajerine haber gönderen 24 yaşındaki hücum oyuncusu, önceliğinin Galatasaray olduğunu belirterek, “Galatasaray’la görüşmeden kimseyle masaya oturmam. Burada mutluyum ve devam etmek istiyorum” dedi. Yönetim devre arasında Sinan ile yeni mukavele imzalamayı planlarken 650 bin Euro’luk yıllık ücretinde düzeltmeye gidilmesinin planlandığı da ifade edildi. 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon 8 maçta 1 gol ve 2 asistlik performans gösterdi.


Takımda keyifler yerinde

Galatasaray, Süper Lig’in 9. haftasında 19 Ekim Cuma günü Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, oyuncuların nabız gruplarına göre yapılan koşunun ardından topla çalışmalara geçildiği bildirildi. İdmanın ana bölümünde ise sınırlı alanda dayanıklılık çalışması yapıldığı aktarıldı. A Milli Takım’dan dönen Serdar Aziz ve Ömer Bayram’ın günü dinlenerek geçirdiği, Selçuk İnan ve Eren Derdiyok’un ise fizyoterapist ve kondisyonerler eşliğinde özel çalıştığı duyuruldu. Ülkelerinin milli takım kamplarında bulunan Fernando Muslera, Garry Rodrigues, Younes Belhanda, Martin Linnes, Henry Onyekuru, Yuto Nagatomo ve Sofiane Feghouli’nin antrenmanda yer almadığı belirtildi. Galatasaray, hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Yerlilerle döviz toplantısı

Yerli futbolcular ile olan sözleşmeleri TL’ye çevirmeye hazırlanan Galatasaray’da bu hafta kritik bir zirve yaşanacak. Galatasaray yönetimi, Serdar Aziz ve Ömer Bayram’ın milli takımdan dönmesi ile birlikte yerli oyuncular ile masaya oturacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk parasının kıymetini koruma kararına ilişkin futbol kulüplerinde yerli ve TC pasaportu olan oyuncuların sözleşmelerinin Türk Lirası’na çevrilmesine karar vermesi nedeniyle yerli oyuncuların sözleşmesini TL’ye çevirecek olan Galatasaray’da bu hafta harekete geçilecek. Hafta içinde Bursaspor karşılaşması öncesinde sarı-kırmızılı yönetimin bu sorunu çözmesi bekleniyor.

#Galatasaray
#UEFA
5 yıl önce