|

Cordoba Beşiktaş'a kızgın

Beşiktaş'ın eski, Antalyaspor'un yeni kalecisi Oscar Cordoba, şampiyonluk yaşadığı Beşiktaş'ta, şampiyonluktan sadece üç gün sonra maç satmakla suçlandığını belirterek, bu suçlamaları aptalca ve iki yüzlülük olarak niteledi.

Aa
00:00 - 18/04/2007 среда
Güncelleme: 11:44 - 18/04/2007 среда
Yeni Şafak
Cordoba Beşiktaş'a kızgın
Cordoba Beşiktaş'a kızgın

Sezon başında Antalyaspor'a gelen Kolombiyalı file bekçisi, cumartesi günü İstanbul İnönü Stadı'nda eski takımına karşı forma giyecek. Oscar Cordoba, www. ligtv. com. tr'ye verdiği röportajda, Beşiktaş'ta hakkında çıkartılan dedikodulardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Türkiye'de her şeyin çok güzel olduğunu ve sorunu bulunmadığını belirten Cordoba, Türkiye'de iyi bir yaşantısı bulunduğu belirtti. Cordoba, kendisine yöneltilen ağır eleştiriler karşısındaki tavrının sorulması üzerine, "Gazete okumam, televizyon izlemem. Evimde Lig TV bile yok. Benim için futbol sadece iki saattir; maç ya da idman. . . Ondan sonra basını takip etmem. Kendi ülkemin basınını takip ederim" yanıtını verdi.


Antalyaspor'a transferine ilişkin de değerlendirme yapan Cordoba, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade etti. Cordoba, "Antalyaspor ciddi bir teklif yaptı. Ben de düşündüm ve Türkiye'de kaldım" diye konuştu.


Kısa süreli hedefleri arasında Antalyaspor'u ligde yukarılara çıkarmak olduğuna değinen Cordoba, şunları söyledi:

"Eğer futbolla uğraşacaksam mutlu olmalıyım. Futbolu da mutlu bırakırım. Hiçbir zaman kalp kırıklığı olmaz. Bütün hedeflerime ulaştım. Kolombiya'da lig şampiyonluğu yaşadım. İki defa 21 Yaş Altı Dünya Kupası'na gittim. İki Dünya Kupası'nda oynadım. Güney Amerika şampiyonluğu, Libertadores Kupası şampiyonluğu yaşadım. Türkiye'de Süper Lig şampiyonluğu yaşadım. Antalyaspor gibi takımların hedeflerini biliyorum ve yaptığım işten keyif alıyorum. Antalyaspor'un şampiyon olması tabii ki zor, burası Türkiye, ama iyi çalışırsak daha da iyi yerlere geliriz. "


Cordoba, başka bir soru üzerine, geçmişte küçük takımlarda oynamaktan rahatsız olduğunu, ancak artık böyle duyguları bulunmadığını kaydetti ve "Artık genç oyunculara bildiklerimi aktarıyorum. Bu da hayatımın öbür tarafı. Deneyimimi genç oyunculara aktarıyorum. Bu yaptığım da bir gün hoca olacaksam, hocalığın ilk adımlarını atmam anlamına gelir" dedi.


"BEŞİKTAŞ MAÇINDA HATA YAPARSAM HERKES KONUŞUR"

Oscar Cordoba, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına ilişkin bir soruya ise şu karşılığı verdi:


"Ben sadece Antalyaspor hakkında konuşurum. Beşiktaş'ı severim, ama artık Beşiktaş benim problemim değil. Orada oynadım, ama artık Antalya'dayım. Haftaya Beşiktaş ile İstanbul'da bir maçımız var. Bir hata yaparsam herkes konuşacak.


Susmak daha iyi. Hata yaparsam insanlar ne düşünecek? (Eski takımıydı, hediye etti maçı) diye düşünürler. 1-2 hafta daha bekle o zaman konuşalım bunları. Çünkü ben o insanları biliyorum, konuşacaklar bunları. Olabilir, hata yaparım belki.


Fenerbahçe bu kadar puan kaybetti benim hatam mı? Beşiktaş Sakarya'da puan kaybetti, benim hatam mı? Geçen sene Fenerbahçe şampiyonluğu o kadar puan farkına rağmen kaybetti, benim hatam mı?"


"HERKES APTALCA BENİ SUÇLADI"

Türk kültürünü artık daha iyi anladığını da ifade eden Cordoba, bazen bir kişinin "Hata bu adamda" demesiyle herkesin hep bir ağızdan, "O adam hatalı" demeye başladığını da savundu. Cordoba, şöyle devam etti:


"Geçen sene Fenerbahçe 12 puan öndeydi ama herkes bizim Galatasaray ile oynadığımız son maça baktı. Beşiktaş-Galatasaray maçından sonraki maçta da şampiyonluk şansları vardı ama kullanamadılar. Oysa herkes Beşiktaş-Galatasaray maçını konuştu. (Cordoba'nın hatası yüzünden kaybettiler) diyenler oldu, bu çok aptalca. Herkes beni tek maçla yargıladı. Şampiyon olamadılar, herkes (Cordoba hata yaptı) dedi. Bu çok aptalca. İkinci yarı başlarken Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında kaç puan fark vardı? Şimdi kaç puan var? Benim hatam mı?"


"SADECE TÜRKİYE'DE MAÇ SATMAKLA SUÇLANDIM"

Cordoba, Türk Milli Takımı'nın son maçlarına ilişkin değerlendirme yapmasının istenilmesi üzerine de, şu görüşleri dile getirdi:


"Bazen şans gerekiyor ve son iki maçta da şansları yaver gitti. Bazen 100 tane şut çekersiniz bir tanesi bile girmez. Bu maçlarda ise şut çektiler ama hatalar oldu. Ama Yunanistan'da kimse (Nikopolidis maçı sattı) demedi. Burada olsa denirdi. Dar bakışlı insanlar yazıyor burada. 18 yıldır futbol oynuyorum.


Hatalı goller de yedim. Ama sadece burada bana (Maç sattın) dediler. Dünya Kupası'nda Hagi'den 30 metreden gol yedim kimse yazmadı. Burada insanlar kendi hatalarını örtbas etmek için konuşuyorlar. "


Beşiktaş camiasında kendisi hakkında üretilen "Maç sattı" şeklindeki söylentileri de değerlendiren Cordoba, "Şampiyon olduk 3 gün sonra (Cordoba maç sattı) dediler. İki yüzlülük bu. Ben buradayım, varsa bir kanıtları gelsinler. Federasyon da isterse gider konuşurum, korkum yok" dedi.


Bu dedikoduları unuttuğunu ve artık rahat olduğunu kaydeden Cordoba, İstanbul'da yaşayan ailesinin de mutlu olduğunu belirtti. Cordoba, şöyle konuştu:


"ANTALYA'DA ÇOK İYİ İNSANLAR VAR"

"Antalya'da çok iyi insanlar var, onları buldum. İyi bir başkanımız var. Bir sorun olursa herşeyi konuşabiliyoruz. Üzgünüm, çünkü bende saklı çok şey var.


18 yıldır hangi takıma gitsem sorun yoktu, bir kırgınlık yoktu. FIFA'ya gidin sorun beni. Kontratta anlaştığım para kadar alırım, oynarım. Mesela anlaştığım para 5 dolarsa, 5 dolar alırım. Fazla almam. Del Bosque'ye sor o kaç para almış Beşiktaş'tan? Benim bir sorunum yok FIFA ile. Del Bosque, Ronaldo, Giunti hepsinin sorunu var Beşiktaş'la. "


Cordoba, başka bir soru üzerine de Beşiktaş'ta alacağı kaldığını ve alacağının FIFA tarafından tahsil edileceğini, bu konuda FIFA'ya başvurduğunu anlattı.


Cordoba, Yılmaz Vural'ın teknik adamlığı ve maç anındaki heyecanlı tavırlarına ilişkin bir soruyu da "Bu da onun tarzı. Benim tarzım değil. Benim tarzım farklı, Mondi'nin tarzı farklı, herkesin tarzı farklı" yanıtını verdi.


"ÜLKEMİ ÖZLÜYORUM"

Cordoba, Türkiye'de bir futbol takımı çalıştırıp, çalıştırılmayacağı sorusuna da, şu cevabı verdi:


"Türkiye'de zor. Çünkü ülkemi özlüyorum. Ülkeme gitmek, bu işi orada sürdürmek istiyorum. Antalyaspor'un iyi tesisleri var, Türkiye'de bütün takımların iyi tesisleri, alt yapıları var. Ama Kolombiya'da bunlar yok. Orada bu imkanları artırmak gerekiyor. Kolombiya'da sadece iki takımın böyle güzel tesisleri var. Milli takımın bile böyle imkanları yok. Bu yanlış. Ama ben oraya gidip bunları değiştirebilirim. "

17 лет назад