|

Çözüm süreci doğa sporlarına ilgiyi arttırdı

Çözüm süreciyle bölgede sağlanan barış ve huzur ortamı, Hakkari'de doğa sporlarına olan ilgiyi de arttırdı. Ankara'dan Hakkari'ye gelen dağcı Tarık Bünyamin Kaya, Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilciliği'ndeki dağcılara, kaya tırmanıcılığı konusunda pratik bilgiler verdikten sonra, Hakkarili dağcılarla Ağaçdibi köyündeki Avaure Şelalesi'nde kaya tırmanışı yaptı.

Yeni Şafak
16:49 - 25/05/2015 понедельник
Güncelleme: 13:50 - 25/05/2015 понедельник
AA

Kaya, yaptığı açıklamada, Hakkari bölgesini turizm ve dağcılık faaliyetleri alanında tanıtmak istediğini söyledi. Bölgenin dağcılık ve kaya tırmanışı sporuna elverişli olduğunu ifade eden Kaya, "Burası iyi tanıtılırsa dağcılık potansiyeli büyük ölçüde açılacak. Hakkarili dağcılara katkı sağlamak istiyorum. Bu hizmeti yapmaktan zevk alıyorum. Her şey maddiyat değildir. Bu vesileyle birçok yöre insanıyla tanışıp arkadaş oldum" dedi.



Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Naci Ertunç ise bundan sonra zaman zaman kaya tırmanışları da yapacaklarını ve genç nesillere eğitim vereceklerini dile getirdi.



Ertunç, dağcılık sporu yaparken yeterli malzemelerinin olmadığını ve destek beklediklerini belirtti.



Dağcılardan Figen Buldu da birçok doğa sporu etkinliğine katıldığını belirterek, "Kaya tırmanışını hep merak ederdim. Çok güzel bir spor. Kadın arkadaşların bu gibi etkinliklere katılmaları gerekir" diye konuştu.



#çözüm süreci
#doğa sporları
#hakkari
#Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi
#Tarık Bünyamin Kaya
9 лет назад