|

Hasan Kabze çalıştığı en kötü antrenörü açıkladı

Galatasaray'ın eski yıldızı Hasan Kabze, kariyeri boyunca çalıştığı en kötü teknik direktörün Alman çalıştırıcı Karl Heinz Feldkamp olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
12:09 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 12:32 - 16/10/2018 Salı
DHA
Hasan Kabze, geçtiğimiz sezon futbol kariyerini sonlandırmıştı.
Hasan Kabze, geçtiğimiz sezon futbol kariyerini sonlandırmıştı.
Geçen sene futbol hayatına nokta koyan Hasan Kabze, geleceğe dair planlarının yanı sıra futbol hayatında unutamadığı anları anlattı.

"Çalıştığım en kötü antrenör"

Galatasaray'da Feldkamp ile çalıştığı dönemden söz eden Kabze, o süreçte Alman teknik adamın Türkiye'nin en kötü teknik direktörü olduğunu söyledi. Kabze, şöyle konuştu:

  • Eric Gerets'den sonra takımın başına Feldkamp geldi. Feldkamp benimle alakalı hep ön yargılıydı. Çünkü beni hazırlık kampında denemedi bile. Bütün oyuncular hazırlık kampında denenir ama hiç denemedi. Bir tek son maçta, 'Burada herkesi denedim bir tek Hasan Kabze'yi denememiştim bu maçta oynatacağım' dedi. Beni son yarım saatte oyuna aldı. Zaten yaşlı ve unutkandı. Fazla da hakkında konuşmak istemiyorum. Çekinmeden söylerim; gördüğüm en kötü hocaydı. O dönem Türkiye liginin en kötü hocasıydı. Çok fazla da kalmadı zaten gitti.
"Feyenoord'dan aradılar"

Galatasaray'dan ayrılırken kulübüne para kazandırdığını söyleyen Hasan Kabze, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

  • Beni gönderecekleri zaman, 'Niye ben gidiyorum? Ben daha gencim. Öbürleri gitsin, beni niye gönderiyorsunuz' gibi şeyler demedim. Çünkü o yapıda bir insan değilim. Bonservisimin ne kadar olduğunu sordum ve o gün Florya'dan çıktıktan sonra eve giderken beni kulüpten aradılar ve 'Seni birkaç takım istiyor' dediler. Ki ben daha eve gidiyorum ve daha yoldayım. Bir sürü insan arıyor. O zaman 25 yaşındaydım. Daha yeni yeni teklifler geldi. Ben dinlenmek istiyorum derken Rubin Kazan takımından aradılar. Benim de yurt dışı hedeflerim vardı. Almanya'dan birkaç kulüpten aradılar. Hollanda'dan Feyenoord'dan aradılar. Rubin Kazan'ın hocası benim için çok değerli bir hocadır. Geldi bana kendi projelerini anlattı. Ondan sonra da ben Galatasaray'dan çok uyumlu bir şekilde para kazandırarak ayrıldım.

#Hasan Kabze
#Galatasaray
6 yıl önce