|

Hızlı hücum erken gol

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, İntertoto'da pazar günü karşılaşacakları Arnavut rakibin hafife alınmamasını isterken, futbolcularına çok dikkatli olmalarını ve erken gol atmak için çaba göstermelerini söyledi.

00:00 - 4/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:36 - 3/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Hızlı hücum erken gol
Hızlı hücum erken gol

UEFA Intertoto Kupası 2. Turu ilk maçında, 8 Temmuz Pazar günü sahasında Arnavutluk'un FK Vllaznia takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Ziya Doğan, antrenman öncesinde futbolculara kısa bir konuşma yaptı. Doğan, “Rakip bizden 1,5 ay önce çalışmalara başladı. Bizden daha hazırlar, ancak biz onlardan daha kaliteliyiz. Disiplinli ve kontraatak futbolu oynuyorlar. O yüzden dikkatli olmalıyız” dedi. Rakip takımın savunmadaki oyuncuları ile ani atağa çıktığını anlatan Doğan, “Onun için önde basacağız. Erken gol bulmalıyız” şeklinde konuştu.

KALECİLERİN GÜVENİ TAM

Öte yandan, Trabzonspor'da kaleciler, Tolga, Jefferson ve Ahmet Şahin arasında müthiş bir rekabet yaşanıyor. Üç kaleci de, "Bize güvenin" diyerek taraftarlara olumlu mesajlar verdiler. Özellikle iddialı olduğu gözlenen genç Tolga, "Hem milli takımda hem Trabzonspor'da hak ettiğim yere geleceğim. Milli takımda Rüştü ağabeyin yediği golleri bizim gibi genç kaleciler yese idi futbol hayatımız biterdi. Elbette futbolda kötü gollerde yenir. Rüştü ağabeyi geçmişteki başarıları kurtardı. Bence olması gerekende buydu. Rüştü ağabey öyle bir maçla harcanacak biri değil" ifadelerini kullandı. n Kamil ANAHAR

Trabzonspor'da yüksek tempo

Bordo-mavili takımın antrenmanına sakat olan Ersen Martin, Celaleddin, Musa ile ülkelerinden henüz dönmeyen Yattara ve Jabi katılmadı. Sakatlığı süren Risp, hafif bir çalışma gerçekleştirirken, Erdinç ve Stepanov ise takımdan ayrı koşu yaptı. Ülkesinden dönen Tomas Jun da başka sahada tek başına koştu. Antrenmanda bordo-mavili futbolcular, kondisyona yönelik hareketlerin ardından yarı sahada çift kale maç oynadı. Bu arada kulüp doktorları Murat Merdanlı ve Hakan Ayaz, takımdan ayrıldılar.

Muhtemel rakipler de belli

İntertoto Kupası'nda Trabzonspor'un Vllaznia'dan sonraki olası rakipleri de netleşti. Bordo-mavililer, 2. turu geçmesi halinde Bosna-Hersek'in Slavija Sarajevo ile Romanya'nın Otelul Galati takımları arasında oynanacak maçın galibiyle 3. tur maçında karşı karşıya gelecek.

Vllaznia maçı 19.00'a alındı

Trabzonspor'un Arnavutluk'un FK Vllaznia takımıyla yapacağı maçın saati değişti. Buna göre daha önce saat 20.30'da başlayacağı açıklanan müsabaka 8 Temmuz Pazar saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Hendrikus Nijhuis yönetecek.


17 yıl önce