|

Kartal'ın yolu açık

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde L Grubu'nda Porto, CSKA Sofya ve Rapid Wien eşleşti. Siyah-beyazlılar, gruptaki ilk maçını 16 Eylül'de CSKA Sofya ile İstanbul'da oynayacak

00:00 - 28/08/2010 Cumartesi
Güncelleme: 00:09 - 28/08/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Kartal'ın yolu açık
Kartal'ın yolu açık

UEFA Avrupa Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, L Grubu'na düştü. Siyah-beyazlılar Portekiz futbolunun dev ismi ve aynı zamanda Ricardo Quaresma'nın eski kulübü Porto, Bulgaristan'dan CSKA Sofya ve Avusturya'dan Rapid Wien ile eşleşti. Beşiktaş, gruptaki ilk maçını İstanbul'da CSKA Sofya ile oynayacak. UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçları 16 Eylül'de başlayıp, 15-16 Aralık'ta sona erecek. Her takım kendi evi ve deplasmanda rakipleriyle karşılaşacak ve gruplarda toplam 6'şar maç yapılacak. Maçlar sonunda gruplarında ilk 2 sırada yer alacak ekipler bir üst tura çıkacak.

BEŞİKTAŞ'IN MAÇLARI

16 EYLÜL

Beşiktaş-CSKA Moskova

30 EYLÜL

Rapid Wien-Beşiktaş

21 EKİM

Beşiktaş-Porto

4 KASIM

Porto-Beşiktaş

2 ARALIK

CSKA Sofya-Beşiktaş

15 ARALIK

Beşiktaş-Rapid Wien


ADALI: 1-2 güne bir transfer var

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı, transfer ve UEFA Avrupa Ligi kura çekimiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Kura çekilirken şu olsun, bu olsun diye düşünmedik" diyen Adalı, "Bu saatten sonra da çok düşünecek halimiz yok işin açıkçası. Eğer ileride bir yerlere gitmeyi düşünüyorsak çıkan takımlara pek de bakmamız lazım" şeklinde konuştu. Serdar Adalı Beşiktaşlı taraftarlara 1-2 gün içinde bir transfer daha gerçekleştireceklerinin de müjdesini verdi.


GRUPLAR








Porto'nun müzesinde olmayan kupa yok

Beşiktaş'ın rakipleri arasında yer alan ve Quaresma'nın da eski takımlarından Porto, Portekiz futbolunun en önemli temsilcisi. 2 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası ve 2 Kıtalararası Kupa şampiyonlukları bulunan Porto, Portekiz Ligi'nde 24, Portekiz Kupası'nda 14 ve Ulusal Süper Kupa'da ise 16 kez şampiyonluk yaşadı.


PORTO KADROSU

Kaleci: Helton, Beto, Pavel Kieszek.

Defans: Maicon, Alvaro Pereira, Rolando, Sapunaru, Miguel Lopes, David.

Orta Saha: Raul Meireles, Fredy Guarin, Fernando Belluschi, Joao Moutinho, Cristian Rodriguez, Souza, Fernando, Andre Castro, Ruben Micael, Sergio Oliveira, Amorim.

Forvet: Falcao, Hulk, Silvestre Varela, Walter, Ukra.


Beşiktaş, 3 yıl önce CSKA'yı elemişti

Beşiktaş, 2006-07'de, o zamanki adıyla UEFA Kupası ilk turunda eşleştiği Bulgar ekibini eleyerek, tur atlamıştı. 1948 yılında kurulan CSKA Sofya, maçlarını 22 bin 500 kişilik Bulgaristan Ordu ve 43 bin kişilik Vasil Levski Stadı'nda oynuyor. CSKA Sofya Bulgaristan liginde 31 kez mutlu sona ulaşırken, 11 kez de Bulgaristan Kupası'nın sahibi oldu.


CSKA SOFYA KADROSU

Kaleci: Chavdarov, Karadzhov, Stoychev

Defans: Vidanov, Stoyanov, Aquaro, Velinov, Popov, Esposito, Minev, Dechev

Orta saha: Kostadinov, Yanchev, Trifonov, Galchev, Manchev, Yanev, William, Tonev, Marquinhos

Forvet: Delev, Saidhodzha,

Miguel, Iliev, Tiboni, Zehirov, Sheridan, Nelson


R.Wien'de 3 Türk oyuncusu oynuyor

Avusturya'nın köklü kulüpleerinden biri olan Rapid Wien takımı 1899 yılında kuruldu. Avusturya ekibini Avusturyalı teknik adam Peter Pacult çalıştırıyor. Maçlarını 18 bin 500 kişi kapasiteli Gerhard Hanappi Stadı'nda oynayan Rapid Wien'in 32 lig, 14 kez Avusturya Kupası şampiyonu oldu. Rapid Kupa Galipleri Kupası'nda ise 1985 ve 1996' da final oynadı.


RAPİD WİEN KADROSU

Kaleci: Hedl, Payer, Königshofer

Savunma: Lebedev, Patocka, Sonnleitner, Markus Katzer, Hannes Eder, Soma, Andreas Dober, Tanju Kayhan

Orta Saha: Stefan Kulovits, Markus Heikkinen, Steffen Hofmann, Veli Kavlak, Christopher Drazan, Christoph Saurer, Thomas Hinum, Yasin Pehlivan

Forvet: Hamdi Salihi, Atdhe Nuhiu, Nikica Jelavic, Gartler, Trimmel, Mario Konrad



14 yıl önce