|

BMW'nin üstün özelliklere sahip motosikleti

Alman otomotiv devi BMW, yeni konsepti olan BMW Motorrad Vision Next 100’ün tanıtımını gerçekleştirdi. Akıllı gözlük aracılığı ile kontrol edilen motosiklet, kasksız güvenli bir şekilde kullanılabiliyor.

Yeni Şafak
14:00 - 13/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:15 - 13/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak
BMW Motorrad Vision Next 100 adlı motor, kasksız kullanılabilecek kadar güvenli.
BMW Motorrad Vision Next 100 adlı motor, kasksız kullanılabilecek kadar güvenli.

Alman otomotiv devi BMW'den göz alan bir tasarıma sahip konsepti, BMW Grubu tarafından Salı günü Kaliforniya'da tanıtıldı. BMW Motorrad Vision Next 100 ismindeki motosiklet tasarımının yanında üstün özellikleriyle görenleri bir hayli şaşırttı. Görünüşü, yapısı ve çizgileri itibariyle görenleri geleceğe götüren araç, güvenlik gereçlerine ihtiyaç duyulmadan kullanılabiliyor.



Üstün teknolojiye sahip BMW Motorrad Vision Next 100, tek parça karbondan oluşuyor. Dönüş kabiliyetini, kullanıcısının üzerindeki hareketleri algılayarak gerçekleştiren araçta, hiçbir gösterge bulunmuyor. Tüm kontrol sistemini akıllı gözlük aracılığı ile kullanıcının gözünün önüne yerleştiren BMW, sürücünün dikkatinin dağılmaması konusunda kolaylık sağlıyor.



Teknolojisi bununla sınırlı olmayan BMW Motorrad Vision Next 100, tek tuşla akıllı gözlüğü devreye sokuyor. Akıllı gözlük sizin her türlü göstergeye hakim olmanızı sağlarken, kullanıcı için sensörler tarafından algılanan tüm yol durumu gözlüğe aktarıyor. Böylece yolda olası tehlikeleri algılayarak sizi uyarıyor. Sürücü tarafından fark edilemeyen tehlikelerde ise motosiklet kontrolü elinizden alıyor ve tehlikeyi atlatmanıza yardımcı oluyor. Buradan da anlayacağımız üzere motosikleti kontrol eden bir dijital asistan bulunuyor.







Bununla birlikte motorda güvenlik ekipmanları yani kask dizlik kullanmanıza gerek yok. Çünkü devrilmeyen motor tehlike anında uyarıda bulunuyor ve kontrolünü kendi sağlıyor. Özel bir denge sistemine sahip motor devrilmiyor ve tamamen dengede kalabiliyor. Ayrıca yüksek hızda yolculuk sırasında panik halinde hızlıca yapılan direksiyon hareketlerine de önlem getiren BMW, düşük hızlarda hassas, yüksek hızlarda ise daha sert bir direksiyonla karşımıza çıkıyor. Böylece yüksek hızda araçla yol alırken motorun gidonuna normalden fazla bir güç uygulamanız gerekiyor. Buda yüksek hızda takla atmanızı engelliyor.







Tasarım anlamında BMW, ilk motosikleti olan 1923 R32 modelinden esinlenmiş. Fosil yakıt kullanmayacak BMW Motorrad Vision Next 100, elektrikli motor kullanması bekleniyor. Motor bölmesi gibi görünen kısım tamamen tasarım ve hava akışını sağlıyor. Böylece aerodinamiğe katkı sağlıyor.





Konsepti tanıtılan bu muhteşem motosikletin üretim tarihi hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor



#BMW Motorrad Vision Next 100
#BWM
#Motosiklet
#BMW'nin yeni motosikleti
8 yıl önce