|

iPhone 6S: Daha kalın, daha uzun, daha geniş

2008 yılında bu yana kadar çıkardığı -biri hariç- her yeni iPhone modelinde kalınlığı aşağı çekmeyi başaran Apple, iPhone 6S'te aynı başarıyı tekrarlayamadı.

Yeni Şafak ve
14:44 - 4/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi önümüzdeki hafta,

, yeni iPhone ailesi tanıtılacak. iPhone 6S ile 6S Plus ismi altında gelecek olan kardeşler tasarımsal açıdan (mecburi bir kaç değişiklik hariç) selefi ile aynı olsa da ebatsal açıdan değişiklik arz edecek.



Ama işte 2008 yılında bu yana kadar çıkardığı -biri hariç- her yeni iPhone modelinde kalınlığı aşağı çekmeyi başaran Apple, iPhone 6S'te aynı başarıyı tekrarlayamadı. (Ya da tekrarlayamadı demeyelim de muhtemelen tekrarlayamayacak diyelim).



'un aktardığı bilgiye göre selefle halefin ebatları şu şekilde:




Gördüğümüz gibi yeni iPhone selefinden 0.2 mm daha kalın olmasının yanında 0.1 mm daha uzun ve mikroskopik düzeyde daha geniş. Keza 7.1mm'lik iPhone 6 Plus'ın da yerini 7.3mm'lik 6S Plus'a bırakacağının notunu düşelim.



Bu değişikliklerin ise sebebi tahmin edeceğimiz gibi yeni alüminyum gövde ve Force Touch ekran.



Gerçi en nihayetinde hiçbirisi de pratik hayat kullanımımıza etki edecek özellikler olmadığından göz ardı edilebilir ama tabii örneğin iPhone 6'da kullandığımız silikon kılıfın 6S'e olmayacağını da söyleyelim.



Velhasıl 0.2mm'lik fark deyip geçmemek gerek yani...





Madem bu kadar yazdık, oldu olacak tüm iPhone'ların kalınlıkları da verelim tam olsun:













#apple
#iphone
#akıllı telefon
#iphone 6
#iphone 6s
#iphone 6s plus
#iphone 6 plus
9 yıl önce