|

Türkiyede Üretip 30 Ülkeye Teknoloji İhraç Ediyoruz.

Türkiye’nin bilgisayar üretiminde ilk yerli malı belgesini alan Technopc firması 3 bin metrekarelik yeni fabrikasına taşındı. 20 yıldır sektörde önemli bir yere sahip olan firma özellikle AR-GE çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor.

iLAN
22:40 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:34 - 17/08/2018 Cuma
Diğer
Technopc
Technopc

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli ürünlerin kullanılması ve desteklenmesi ile ilgili açıklamaları yerli üreticilerin değerinin anlaşılmasını sağladı. Bu konu hem üreticilerin ürünlerini hem de kendisini geliştirmesine yol açtı. Ayrıca ülkemizin kaynaklarının yurt dışına aktarılmasında ve yurt dışı pazarlardan döviz girdisi sağlamak için stratejik bir önem taşıyor.

Yerli Üretim istihdama çok ciddi kaynak sağlayacağı gibi teknolojik AR-GE çalışmalarının artması , patentlerin alınması ve teknolojide ilerlemenin sağlanmasını sağlayacak.

Dünyadaki örneklerde ülkeler ve kurumlar kendi markalarına çok ciddi imkanlar sağlamakta ve kullanıcılar ve karar vericiler tercih ederken bu konuda hassasiyet gösteriyor.

Yerli malı belgesini alan ilk firma

  • Technopc firması minimum %51 olarak belirlenen oranı ilk sağlayan ve bilgisayar üretiminde yerli malı belgesini alan ilk firma olarak öne çıkıyor. Bu oran dünya standartlarına oranla daha gelişmiş Taiwan’da bile daha düşük olan %39 seviyesinde seyrediyor.

İlgili kurumların bu konuda hassasiyet göstererek yerli üreticileri daha çok desteklemesi gerekiyor. Technopc, kalite standartları ve ürünleriyle yabancı menşeili markalardan çok daha iyi işler başarıyor.

Geleceğin pazarını hedefliyor

Sadece standart kişisel bilgisayarlar üretmek dışında medikal bilgisayarlar ,endüstriyel tablet ve bilgisayarlar üretiyor. Bunların yanında geleceğin en büyük pazarı olarak görülen

IoT, akıllı şehir sistemleri ve Endüstri 4.0

üzerine AR-GE çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor.

Şirket 13 banka , özel şirketler, Kamu ve Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşları, Devlet Malzeme Ofisi ve birçok Kamu kurumuyla hali hazırda çalışıyor.

#teknoloji
#yerli
#ar-ge
6 yıl önce
default-profile-img