https://img.piri.net/piri/upload/3/2025/9/22/212ecff6-gqi6uup3oc85m32x1xoftv.webp
16:06, 22/09/2025, Pazartesi

Eray Güçlüer ‘İsrail bize saldıramaz’ diyerek örnekleriyle anlattı: Türkiye istemezse ampul bile yakılamaz

ASAM Başkanı ve emekli Albay Dr. Eray Güçlüer, TVNET ekranlarında yayınlanan Konuşmak Lazım programında önemli değerlendirmelerde bulundu. Dr. Eray Güçlüer, Türkiye’nin yeni elektronik harp ve radar sistemlerinin ülkenin hava savunma kapasitelerini güçlendirdiğini söyledi. Güçlüer, özellikle KORAL 2 ve ALP 500-G sistemlerinin menzil ve tespit kabiliyetlerine dikkat çekti. Güçlüer, KORAL 2’nin önceki versiyona göre menzilinin 200 kilometreden 400 kilometreye çıktığını, bu sistemin geniş bir yarıçapta elektronik baskı ve sinyal şaşırtma yeteneğiyle düşmanın algısını bozduğunu belirtti. KORAL’ın radar ve haberleşme sistemlerini karıştırma, hedefleri aldatma ve dost-unsurları ayırma kabiliyeti üzerinde durdu. Güçlüer, KORAL 2 elektronik harp sistemi ve ALP 500G radarı sayesinde Türkiye’nin caydırıcılığının en üst seviyeye çıktığını belirterek, “İsrail Türkiye’ye saldıramaz” dedi.

‘TÜRKİYE ARTIK SAVAŞILAMAYACAK ÜLKE POZİSYONUNA GELDİ’

“Türkiye istemezse 400 kilometrelik yarıçapta ampul bile yakılamaz”
diyen Güçlüer, bu sistemin Türk Silahlı Kuvvetleri için kritik bir caydırıcılık unsuru olduğunu vurguladı. ALP 500-G radarının ise menzilini 750 kilometreye çıkardığını kaydeden Güçlüer, bu radarın F-35 gibi gelişmiş uçakları dahi tespit edebildiğini ifade etti.
İki sistemin de ASELSAN tarafından geliştirildiğini hatırlatan Güçlüer,
“Türkiye’nin harp kapasitesi o kadar yükseldi ki artık savaşılamayacak bir ülke pozisyonuna geldi” i
fadelerini kullandı. Sistemlerin coğrafi avantajlar kullanılarak konuşlandırılması halinde çok daha geniş alanların izlenebileceğini vurguladı. Güçlüer, bu yeteneklerin birlikte değerlendirildiğinde
“görünmezliği ortadan kaldırdığını”
, caydırıcılığı artırdığını ve
“Türkiye’ye yönelik doğrudan saldırı riskini azaltacağını”
ifade etti.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026