17:32, 29/08/2025, Cuma
Lokanta sahibi boğazına yemek kaçan adamı Heimlich manevrasıyla kurtardı
Gümüşhane'deki bir lokantada yemek yerken boğazına yemek kaçan yaşlı adam, iş yeri sahibinin anında yaptığı Heimlich manevrasıyla kurtarıldı. Yaşananlar, lokantanın güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Olay, kent merkezindeki bir lokantada sabah saatlerinde meydana geldi. Çorba içerken nefes almakta zorlanan yaşlı adamı fark eden çalışanların müdahalesi yetersiz kaldı. Durumun ciddileşmesi üzerine lokanta sahibi Ahmet Ayaz duruma el attı. Ayaz'ın uyguladığı Heimlich manevrası sayesinde yaşlı adamın solunumu kısa sürede normale döndü.
Yaşlı adama hayat veren müdahalesi hakkında konuşan Ahmet Ayaz, "Sabah erken saatlerde bir amca geldi. Çorba içerken bir anda nefes alamamaya başladı. Hiç nefes alamıyordu, bayağı kötüydü. Bir iki dakika çok zorladı onu. Ben müdahale ettikten sonra çorbasını ve çayını içip gitti. Durumu iyi" dedi.
İlk yardım bilgisini oda başkanları sayesinde öğrendiğini belirten Ayaz, "Bu olaylar çok sık oluyor ama ilk defa bu kadar ağırı oldu. Şükür, bir sıkıntı olmadı, amcanın sağlığı iyi" diyerek yaşadığı tecrübeyi anlattı.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.