|

Özgür Özel seçim öncesi neden 'Alevi-Sünni' çıkışı yaptı: CHP Alevilerin sadece oyuna talip temsiliyetine değil

Hüseyin Berk
00:11 - 14/03/2024 Perşembe
Güncelleme: 00:12 - 14/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak

TVNET'te canlı yayınlanan Siyaseten programında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kimse tarafından anlamlandırılamayan 'Alevi-Sünni' çıkışı masaya yatırıldı. Özel'in çıkışının son derece tehlikeli olduğunu vurgulayan Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, "Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolunu izliyor, Türkiye'deki iç barışı dinamitliyor. Bu zehirli bir dil." değerlendirmesinde bulundu. Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan ise Özel ve İmamoğlu'nun, Alevilerin temsiliyetine değil sadece oyuna talip olduğunu vurgulayıp, "Aleviler CHP'ye mahkum ve muhtaç değil." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı Tele 1 TV canlı yayında kendisine yöneltilen
'Kılıçdaroğlu'nun ayrılığı sonrası Alevi seçmenin duygusal kopuşu var mı?'
sorusuna,
"Alevi yurttaşlardan aldığım alkışı, Sünni yurttaşlardan alamıyorum. Alevilerin coşkusu her zaman Sünni seçmenden fazla."
diyerek yanıt vermişti.

TVNET'te canlı yayınlanan Siyaseten programında, Özel'in ayrıştırıcı söylemi masaya yatırıldı.

"Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolunu izliyor"

Geçmişte de Türkiye'de benzer provokasyonlar yaşandığını belirten Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal,
"Türk siyasi hayatında bu kadar kullanıldığını hatırlamıyorum bu meselenin. 80 öncesinde, 80 sonrasında provokasyonlar gördük. Çok hassas bir fay hattı, kullanılmaması gerekiyor. Kılıçdaroğlu, 'Ben Aleviyim' diyerek bu tartışmaları başlattı. Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolunu izliyor. Son derece tehlikeli, toplumsal barış açısından da tehlikeli."
diye konuştu.

"Bu çok zehirli bir dil"

"Kongrede yaşanan tartışmalar, Alevilerin CHP kadrolarından uzaklaştırılmasına yönelik tasfiye hareketi var"
diyen Ünal,
"Sünnilere hakaret etmiş oluyorsunuz, bu zehirli bir dil. Böyle bir dile ihtiyaç da yok. İnşallah tekrar edilmez bu söz, sağ partiler bunları hiç dile getirmemiştir."
ifadelerini kullandı.

"Özel, Türkiye'deki iç barışı dinamitliyor"

Özel'in ciddi bir tecrübesizliği olduğunu belirten Ünal,
"Genel Başkan olarak siyaset üretmek daha zor. Siyaset üstü bir takım meseleler var. Özel, bu sorumluluğu taşımıyor. Üzerindeki ağırlığın farkında değil. Kendisi oraya vekaleten geldiği için, emanetçi olduğu için tecrübesizlik sergiliyor. Türkiye'deki iç barışı dinamitliyor."
dedi.

"Özel ve İmamoğlu, Alevilerin sadece oyuna talip temsiliyetine talip değil"

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan da
"Özel ve İmamoğlu, Alevilerin sadece oyuna talip temsiliyetine talip değil.
" vurgusunu yaparak şu değerlendirmede bulundu:
"Alevi kardeşlerimizin temsiliyetini önemseyen biriyim. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı doğru değildi. Özgür Özel, İmamoğlu CHP'sinde de Aleviler kendisini temsil eden bir zemin bulamadı. İmamoğlu'nun, Alevi tasfiyesini onaylayan ses kaydı var. Türkiye'de Aleviler kendilerini genellikle CHP içinde temsil etmeyi tercih ediyor. Kılıçdaroğlu döneminde fazla temsiliyet ne kadar yanlışsa bu dönemdeki az temsiliyet de büyük bir sorun. CHP'de Alevi temsiliyet büyük oranda azaldı. Kürtlerin kendilerini siyaset edebildiği, Marksistlerin siyaseten ifade etmeleri sağlıklılık göstergesidir. Terör örgütünün kanatları altına girmek ise o temsiliyeti başka meseleye dönüştürmektir. Alevi kardeşlerimizi bekleyen fay kırığı böyle bir kırık. Ya böyle bir siyasi yapılanma bulacaklar, 2024 Türkiye'sinde başka bir yol yok çünkü. Özel ve İmamoğlu, Alevilerin sadece oyuna talip temsiliyetine talip değil. Alevi vurgusu yaparak oylarını alacaklarını düşünüyorlar. Aleviler, kendilerine başka bir temsiliyet bulabilirler. Aleviler CHP'ye mahkum ve muhtaç değil."
#Özgür Özel
#Aydın Ünal
#İsmail Kılıçarslan
#TVNET
#CHP
#Alevi
#Sünni
2 ay önce