17:11, 19/08/2026, Çarşamba
Saldırıların gölgesinde gülen yüzler yürekleri ısıttı: Gazzeli aileler çocukları için çadırdan havuz inşa etti
İsrail’in ağır saldırıları, ablukası ve insani krizle mücadele eden Gazze Şeridi’nde, Filistinli aileler çocuklarına yaşatılan acıların ortasında bir nebze olsun nefes aldırabilmek için insanüstü bir çaba sergiliyor. Barındıkları çadır kentlerdeki kavurucu sıcaklar ve zorlu yaşam koşulları karşısında çaresiz kalmayan Gazzeli vatandaşlar, "Çile mucizeler yaratır" sözünü doğrulayan bir dayanıma imza atarak çadır brandalarından çocuklar için el yapımı bir yüzme havuzu inşa etti.
Kendi imkânlarıyla temin ettikleri branda ve naylon malzemeleri bir araya getirerek suyla dolduran aileler, çadır kentin ortasında minikler için küçük bir serinleme alanı oluşturdu. Sıcak havanın ve çadır hayatının getirdiği zorlu şartlardan bunalan Filistinli çocuklar, kurulan bu derme çatma havuzda yüzüp oyunlar oynayarak savaşın yıkıcı atmosferinden ve travmalarından bir an olsun uzaklaşma imkânı buldu.
Yıkımın, yokluğun ve insani dramın eksik olmadığı bölgede çocukların yüzündeki tebessüm, Gazze halkının yaşama tutunma azmini ve direnişini bir kez daha gözler önüne serdi. Aileler, ne kadar zor şartlar altında olurlarsa olsunlar çocuklarının elinden alınan çocukluklarını ve yaşama sevinçlerini geri vermek için ellerindeki tüm kıt imkânları seferber etmeye devam edeceklerini ifade etti.










