|
Canan Hanım, o nasıl bir şekil?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, canlı yayınlanan bir TV programına katılmış. Orada da şunları söylemiş:

“Şöyle bir gerçeklik var ki, bu korkuları, bu savrulmaları, bu akılla değil öfkeyle, hırsla, egoyla, bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Bu da önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde... Bu ülkenin, gerçekten halkın gözü açıldı. Kimin kendisine hizmet için uğraştığını, çaba gösterdiğini biliyor. Kimin de böylesi bir dönemde dahi neyle uğraştığını görüyor. Şöyle söyleyeyim. Bir iktidar değişikliğine, hatta ben size daha ileri bir şey söyleyeyim; iktidar değişikliği değil, bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır.”

İlk cümlenin sonuna dikkat çekmek isteriz… “Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde…” diyor Canan Hanım… Seçimlerin, erken seçimlerin ülkelerin yönetimlerinin, iktidar partilerinin değişmesi için normal, meşru ve hukuki yollar olduğunu hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz.

Onu biliyoruz bilmesine de ardından gelen “veya başka bir şekilde” neye alamet acaba? Canan Hanım yanıtlamalı; o şekil nasıl bir şekildir? Neye benzer? Kimler tarafından ya da aracılığıyla bu şekil verilir? Mesela 15 Temmuz’a benzer mi?

Canan Hanım seçim gibi demokratik ve millet egemenliğine dayanan yolları, kendi cümlesinde tükettiğine ve “veya başka bir şekilde” diye yeni yollar aradığına göre önermesi ‘darbe’ çağırmaktan başka ne olabilir?

Hanımefendiye bir çift sözümüz var: Yeter Canan Hanım, gerçekten yeter! Sizin ve partinizin bitmek tükenmek bilmeyen darbe çağrılarına yeter! Millî iradenin karşısında yer alarak ‘başka şekilde’ yollar önermenize yeter! Açıktan öneremediğiniz zaman da teröristlerin değirmenine su taşımanıza yeter!

Kendi halkına bu kadar düşmanlık güden muhalefet partisi az bulunur gerçekten… “İktidara ben geleyim de hangi yolla, ne şekilde olursa olsun” tavrınızın sonu gelsin artık… Yeni değil, sadece 15 Temmuz’u da değil, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtıra dönemlerini hep beraber yaşadık.

Hangisi bu millete hizmet etti?! Hangisinin amacı demokratik haklar, bireysel özgürlüklerle ilgiliydi?! Hangisi kalıcı oldu?

Hiçbiri! Hepsi er ya da geç, veyahut sonuca eremeden engellendi. Siz ve partiniz de artık bu yolu bırakın… Canan Hanım darbe çağrısı yapacağınıza, projeler üretin, her fırsatta tatile çıkanların peşine takılmayın da millete hizmet için çalışın… Çalışın ki bir değer ortaya koyabilesiniz… Teröristlerin değirmenine su taşımayın ki bu millet size güvenebilsin… Çok geç olmadıysa tabii…

Belki o zaman, bir ihtimal, bu halk sizin partinizin de Türkiye gibi iç-dış düşmanlarla sürekli uğraşan, askeri ya da finansal darbe girişimleriyle yerle bir edilmek istenen, coğrafi konumu nedeniyle güç kazanmaması için önüne taşlar döşenen bir ülkenin yönetiminde başarılı olabileceğinizi düşünür… Düşünür de belki size de oy verir…

Fakat o “başka şekil” aklınızın ucundan bile geçmesin… Bu millet, bu ülke darbelere karşı ‘sosyal bağışıklık’ geliştirdi artık… Çok geriye gitmeyin… 15 Temmuz 2016’yı, 13 Ağustos 2018 finansal darbe girişimini hatırlayın… Onlara geçit verilmedi… Bundan sonra da verilmeyecek.

#Canan Kaftancıoğlu
#CHP
#TV
#Darbe
4 yıl önce
Canan Hanım, o nasıl bir şekil?
Vali değil, sanki kütüphane
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü