|

Esenler artan yeşil alanlarıyla nefes alacak

Esenlere Belediye Başkanı Tevfik Göksu, göreve geldiklerinde Esenler'de kişi başına düşen 0.3 metrekare yeşil alan miktanını 1 metrekareye çıkardıklarını söyledi. Göksu, 'Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alan miktarını 1.5 metrekareye çıkartarak, Esenler'in nefes almasını sağlamak” dedi

Oktay Memet
00:00 - 19/02/2011 Cumartesi
Güncelleme: 23:12 - 18/02/2011 Cuma
Yeni Şafak
Esenler artan yeşil alanlarıyla nefes alacak
Esenler artan yeşil alanlarıyla nefes alacak

Esenler'in yeşil alan konusunda İstanbul'un en mağdur ilçesi olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, göreve geldiklerinde Esenler'de kişi başına düşen 0.3 metrekare olan yeşil alan miktanını, 1 metrekareye çıkardıklarını söyledi. Göksu, "Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alan miktarın 1.5 metrekareye çıkarmak ve Esenler'in nefes almasını sağlamak" dedi. Göksu, Havaalanı Mahallesi'nde yapım çalışmaları tamamlanmak üzere olan Esenler Bölge Parkı ve Kent Ormanı ile mahallenin emlak değerinin yüzde 30-40 oranında arttığını vurguladı.

Göksu Esenler'e yeşil alan kazandırma çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: "İçinde yürüyüş yolları, fitness aletleri, voleybol, basketbol ve mini futbol sahaları, fıskiyeli havuz, piknik alanları, oyun parkları ve kafeteryalar olan Esenler Bölge Parkı ve Kent Ormanı Esenler halkına hizmet verecek. Vatandaşlar huzur içinde kent ormanında stres atacak ve spor yapacak"

BİNALAR YENİLENECEK

Esenler Bölge Parkı çevresindeki binaların kötü görünümlerini de 'Bir Fırça da Sen Sür' projesiyle ortadan kaldırdıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, çevredeki binaların Bölge Parkı ve Kent Ormanı ile uyumlu hale getirildiğini söyledi. Göksu yürütükleri çalışmalarla ilgili şunları şunları ekledi: "Kent Ormanı ve Esenler Bölge Parkı etrafında yer alan ve çevreyle uyumsuz olan binaları dış cephe kaplaması ve giydirme teknikleriyle revizyondan geçirdik. Bu amaçla 72 adet binada cephe giydirme, mantolama ve çatı revizyonları gerçekleştirdik."




13 yıl önce