|

Kasım ayı celp (askerlik) yerleri ne zaman açıklanacak?

Askerlik yerleri Kasım ayına kısa bir süre kala merak ediliyor. 2022 Kasım ayında silah altına alınacak yedek subay adayı, yedek astsubay aday adayı ve er olan yükümlülerin askerlik yerleri ve sevk tarihleri ne zaman açıklanacak? Askere gidecek adaylar askerlik yerlerinin ne zaman belli olacağını merak ediyor. Gözler Milli Savunma Bakanlığı'nda... Kasım ayı askerlik yerleri ne zaman belli olacak? İşte detaylı bilgiler...

14:56 - 26/10/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Askerlik yerleri
Askerlik yerleri

Askerlik yerleri, asker olma çağına gelmiş binlerce kişi tarafından sorgulanmaya başladı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan duyuru sonrasında, askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih duyuruldu. Peki, askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Seçim ve sınıflandırma sonuçları
28 Ekim 2022
tarihinde e-Devlet üzerinden duyurulacak. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Kanunda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dâhil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

2022 ASKERLİK SEVK TARİHLERİ

MSB tarafından duyurulan sevk tarihleri;

Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1.grup) 10 Kasım 2022

Er (2. Grup) 8 Aralık 2022

Er (3. Grup) 5 Ocak 2023

#askerlik yeri
#celp yeri
#askerlik tarihleri
#askerlik yerleri sorgulama
#celp sorgulama
1 yıl önce