Tarihte bugün neler oldu?

01:00, 29/01/2008, SalıG: Güncelleme: 11:52, 29/01/2008, Salı
Yeni Şafak
Tarihte bugün neler oldu?
Tarihte bugün neler oldu?

Tarihte 29 Ocak'ta meydana gelen önemli olayların kronolojik sıralaması şöyle:

- 29 Ocak 1889 Rus yazar Nikolay Gavriloviç Çernişevski öldü.

- 29 Ocak 1916 Kurmay Başkanı İzzettin Bey'le beraber Edirne'deki 17. Tümen Karargahı'na gelen Atatürk, tümene ait birlik ve kışlaları gezdi, Edirne Valisi ve Belediye Başkanı'nı ziyaret etti.

- 29 Ocak 1919 İttihat ve Terakki Fırkası'nın 27 üyesi, Divan-ı Harbe verildi.

- 29 Ocak 1923 Mustafa Kemal Paşa, Latife Hanım'la evlendi.

- 29 Ocak 1928 Bursa Amerikan Kız Koleji, Hıristiyanlık propagandası yaparak öğrencilere zarar verdiği gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı.

- 29 Ocak 1946 Çalışma Bakanlığı Kanunu TBMM'de kabul edildi.

- 29 Ocak 1955 Zorlu, McMillan ve Averof Londra Konferansı'nda bir araya geldiler.

- 29 Ocak 1955 Türkiye ile İtalya arasında, İktisat ve Teknik İşbirliği Antlaşması imzalandı.

- 29 Ocak 1957 Şair ve hikaye yazarı Ziya Osman Saba İstanbul'da öldü.

- 29 Ocak 1959 Türkiye ile Avusturya arasında kredi antlaşması imzalandı.

- 29 Ocak 1970 Emekli Sandığı Kanunu ile Sigorta Kanunu'na bağlı işyerlerinde çalışmış olanların bu işlerde geçen hizmet sürelerinin birleştirilmesine ilişkin kanun tasarısı kabul edildi.

- 29 Ocak 1975 Milliyetçi Cephe'yi oluşturan AP, MSP, CGP ve MHP genel sekreterleri, TRT Genel Müdürü İsmail Cem'in görevden alınmasını istedi.

- 29 Ocak 1978 İstanbul'da 28 günde 14 kişi silahla vuruldu, 75 kişi yaralandı, 43 yere bomba atıldı.

- 29 Ocak 1979 Türk Müziği dalında ilk kez beste yarışması açıldı.

- 29 Ocak 1983 Levon Ekmekçiyan, 1982 yılı Esenboğa baskını nedeniyle Ankara'da idam edildi.

- 29 Ocak 1990 Batı Trakya Türklüğü'nün lideri Dr. Sadık Ahmet ve İbrahim Şerif, 18'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

- 29 Ocak 1993 Muhsin Yazıcıoğlu önderliğinde Büyük Birlik Partisi kuruldu.

- 29 Ocak 1994 Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 50 uçak, terör örgütü PKK kamplarını bombaladı.

- 29 Ocak 1999 Sırp polisi, UCK'nın saklanma noktalarından birinde 24 kişiyi öldürdü. Batılı müttefik devletler, tarafları, Kosova barış müzakerelerine davet etti, bu davete karşılık verilmediği takdirde NATO askeri müdahalede bulunacağını ilan etti.

- 29 Ocak 2001 Danışmanlık şirketi Price Waterhouse Coopers'in Davos'ta yayınladığı raporda, Türkiye dünya yolsuzluk liginde 4. sırada gösterildi.

- 29 Ocak 2001 Ford Otosan Gölcük'te deneme üretimine başladı.

- 29 Ocak 2005 Çin'den 55 yıl aradan sonra ilk defa Tayvan'a uçak seferi düzenlendi.

- 29 Ocak 2005 Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk öğretmenlerinden Saliha Nimet Altınöz, Marmaris'te öldü.

Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026