|

Euro 25,4563 liradan güne başladı: İşte dolar kuru anlık fiyatı

Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. Tahvil piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir öne çıkarken, dün ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 1 Mayıs'tan bu yana en güçlü günlük yükselişini kaydetti ve 12 baz puan artışla yüzde 4,80'e çıktı. Küresel piyasalardaki dalgalanma piyasaları da etkilemeye devam ediyor. Serbest piyasada 25,2136 liradan alınan euro, 25,4563 liradan satılıyor. Peki 8 Haziran Perşembe dolar kaç TL, euro kaç TL? Döviz kurundaki en güncel gelişmeleri, Dolar alım ve satım fiyatlarını haberimizden takip edebilirsiniz.

10:44 - 8/06/2023 Perşembe
Güncelleme: 10:51 - 8/06/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Dolar kuru bugün ne kadar? (6 Haziran 2023 dolar - Euro fiyatları)
Dolar kuru bugün ne kadar? (6 Haziran 2023 dolar - Euro fiyatları)

Dolar ve Euro'da yaşanan değişimler nedeniyle milyonlarca kişi dolar fiyatlarını yakından takip ediyor. Haftanın 4. günü olan 8 Haziran Perşembe, dolar ve Euro'nun ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İlgiyle takip edilen dolar bugün yukarı ibreyi gösteriyor. Dolar bugün kaç TL?

8 Haziran dolar alış ve satış fiyatı ne kadar oldu?

7 Haziran 20213 piyasalardaki ilk rakamlar belli oldu. Haftanın ikinci işlem gününde dolar ve euro yükselişini sürdürüyor. Dolar/TL, dün yüzde 7,7 artışla 23,2478'ten kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 23,3190 seviyesinden işlem görüyor.

Euro alış satış fiyatı ne kadar?

Serbest piyasada 25,2136 liradan alınan Euro, 25,4563 liradan satılıyor. Dün evronun satış fiyatı ise 23,0230 lira olmuştu.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere enflasyonla mücadele eden merkez bankalarının attıkları adımlara karşın istenilen sinyalleri alamaması varlık fiyatlamalarını zorlaştırıyor.

Dünya genelinde merkez bankaları ardı ardına beklentilerin aksine karar alırken, Fed'in gelecek hafta yapacağı toplantıya yönelik öngörüler yeniden belirsizleşti.

Dün Avustralya Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin aksine 25 baz puan faiz artırmasının ardından, Kanada Merkez Bankası da politika faizini 25 baz puan artırarak 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 4,75'e yükseltti.

Analistlerin piyasa yorumu

Analistler, yeni ekonomi yönetiminin verdiği mesajların piyasalarda olumlu karşılandığını, atılacak adımların yatırımcıların odağına yerleştiğini ifade etti. Yeni ekonomi yönetiminin özellikle enflasyonla mücadeleye vurgu yapmasının önemine dikkati çeken analistler, son dönemde gerileyen enflasyonla daha güçlü mücadele edilmesi sinyali verilmesinin finansal istikrarı desteklemesinin beklendiğini kaydetti

Analistler, başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere faiz artırım döngüsünün yavaş yavaş sona erdirileceğine yönelik beklentilerin de dünya genelinde risk algısını törpülediğini belirtti.

#dolar
#dolar kuru
#dolar fiyatı
#euro fiyatı
10 ay önce