|

Suudi savcı tutanakları getirdi

Suudi Arabistan Başsavcısı Muceb, Riyad’da sorguladığı suikast timinin ifade tutanaklarını İrfan Fidan’a verdi.

Zywiec ve
04:00 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:35 - 31/10/2018 Çarşamba
AA
Suud el Muceb, İrfan Fidan ile dün ikinci kez görüştü.
Suud el Muceb, İrfan Fidan ile dün ikinci kez görüştü.

Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el-Muceb, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile dün ikinci kez görüştü. İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleşen bir saatlik temas sırasında el-Muceb, Riyad’da tutuklu bulunan 18 kişilik suikast timinin ifadelerini, isteği üzere Başsavcı Fidan’a teslim etti. Suikast timini Riyad’da sorgulayan kişi olarak bilinen Muceb, ifade tutanaklarının verilmesi talebini Fidan’la ilk görüşmesinde kabul etmemişti.

CİNAYET MAHALLİNE GİTTİ

Başsavcı Fidan’la görüşmek için dün saat 11.00’da İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Muceb ve heyeti, bir saatlik temasın ardından buradan ayrılarak, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na gitti. Levent’teki binaya saat 12.05’de 6 araç ve yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde gelen Suudi Başsavcı, 7 kişilik heyetle cinayet mahallinde inceleme yaptı. 2 Ekim günü Riyad’dan gelen 18 kişilik infaz timi tarafından öldürülen Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’daki soruşturmasını yürüten kilit isim Muceb, konsolosluk binasındaki odaları tek tek gezdi. Muceb, beraberindeki Suudi heyetten cinayete ilişkin bilgi aldı. Yerli ve yabancı basın mensuplarının Kaşıkçı nöbetine devam ettiği mekanda Muceb’e eşlik heyetten bazılarının elinde hacimli dosyalar bulunduğu görüldü.


O MİNİBÜS YİNE ORADA

Suudi Başsavcı Muceb, Kaşıkçı’nın vahşi biçimde öldürüldüğü konsolosluk binasında 1 saat 30 dakika kaldı. Binadan 13.35’te çıkan Muceb, beraberindeki heyetle birlikte olay yerinden ayrıldı. Bu arada Suudi Başsavcı’nın konsolosluk binasına girişinden 1 saat sonra 34 CC 1865 plakalı konsolosluğa ait Mercedes marka siyah minibüs de mekana geldi. O minibüs cinayet günü 18 kişilik infaz timini Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolsosu Muhammed Uteybi’nin konutuna taşımıştı. Cinayetten bir gün önce ise konutta bulunan kapalı garaja bu aracın girip giremeyecegi yönünde denemeler yapıldığı güvenlik kameralarına yansımıştı.

  • BM: Yerini açıklayın
  • Suudi Arabistan yönetimine seslenen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, ”Cesedin yerini açıklamaları çağrısı yapıyorum” dedi.
#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan Başsavcısı Muceb
5 yıl önce