Hindistan barajlardan su bıraktı: Pakistan'da sel tehdidi nedeniyle yaklaşık 110 bin kişi tahliye edildi
18:16, 05/09/2025, CumaG: Güncelleme: 18:26, 05/09/2025, Cuma
AA

Pakistan genelinde 26 Haziran'dan bu yana meydana gelen sellerde 800'den fazla kişi, Hindistan'ın Himaçal Pradeş eyaletinde ise haziran başından beri yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetti.
Pakistan'ın Sindh eyaletinde, Hindistan'ın barajlardan su bırakmasının ardından taşkın riski nedeniyle İndus Nehri çevresindeki alçak bölgelerden yaklaşık 110 bin kişi tahliye edildi. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu'nun (NDMA) verilerine göre, ağustostan bu yana Pencap'ta 1,8 milyon kişi yerinden olurken 3 bin 900 köy sular altında kaldı.
Pakistan'ın Sindh eyaletinde, Hindistan'ın barajlardan su bırakmasının ardından taşkın riski nedeniyle yaklaşık 110 bin kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.
Eyalet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, İndus Nehri çevresindeki alçak bölgelerde yaşayanların tahliyelerinin hızlandırıldığı bildirildi.
Açıklamada, yaklaşık 110 bin kişinin sel tehdidi gerekçesiyle bölgeden çıkarıldığı belirtilerek "İndus Nehri'ndeki su seviyesinin yükselmesiyle risk altındaki bölgelerde tahliyeler sürüyor." ifadeleri kullanıldı.
Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu (NDMA) verilerine göre, ağustostan bu yana yalnızca Pencap'ta 1,8 milyon kişi yerinden oldu. Nehirlerin taşması sonucu 3 bin 900 köy sular altında kaldı.
Hindistan, diplomatik kanallar aracılığıyla Pakistan'a, sınırı aşabilecek sel konusunda uyarıda bulunmuştu. Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Randhir Jaiswal, sel verilerinin İslamabad ile paylaşıldığını bildirmişti.
Güney Asya'da haziran-eylül aylarında etkili olan muson yağışları, Hindistan ve Pakistan başta olmak üzere bölge ülkelerinde her yıl büyük çaplı doğal afetlere ve kazalara yol açıyor.
Pakistan genelinde 26 Haziran'dan bu yana meydana gelen sellerde 800'den fazla kişi, Hindistan'ın Himaçal Pradeş eyaletinde ise haziran başından beri yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetti.

Gündem
Pakistan'da sel felaketi: Pencap eyaletinde 300 bin kişi tahliye edildi

Gündem
Pakistan'daki sel felaketi için BM'den kritik uyarı: Sel daha fazla kişiyi etkileyebilir

Dünya
Pakistan'daki sel yaklaşık 2 milyon kişiyi etkiledi
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.