Korkunç cinayetler

.
00:00, 14/04/1999, ÇarşambaG: Güncelleme: 13:20, 18/11/2013, Pazartesi
Yeni Şafak
Korkunç cinayetler
Korkunç cinayetler

KOSOVALI Müslüman kadınlar, Kosova'nın güneyindeki Djakovica kasabasında bulunan Yugoslav ordusuna ait askeri kampa götürülerek sistematik olarak tecavüz ediliyor.MALİSEVO'NUN Burim köyü yakınlarında 18 Müslüman'ın, Dragobil'de de 21 Müslüman'ın cesetleri bulundu. Müslümanlar yakılarak öldürüldüğü için kimlikleri tespit edilemiyor.SIRP canilerin evlerinden sürdüğü ancak Kosova'dan çıkamayan Müslümanlar açlıktan ölmeye başladı. Salgın hastalıkların ölümleri daha da arttırmasından korkuluyor.

Londra- Bosna'dan sonra Kosova'da da akılalmaz cinayetler işleyen Sırplar, tıpkı Bosna'da olduğu gibi Kosova'da da Müslüman kadınlara yönelik toplu tecavüzlere yöneldi. Kosovalı Müslüman kadınlar bölgenin güneyindeki Djakovica kasabasında bulunan Yugoslav ordusuna ait askeri kampa götürülerek sistematik olarak tecavüz ediliyor. İngiltere Dışişleri Bakanı Robin Cook, Kosova'da Yugoslav ordusu tarafından işlenen yeni vahşi suçlar bulunduğunu bildirerek, "Miloseviç birliklerinin yeni vahşetler işlediğine dair bilgiler elimize ulaşmaya devam ediyor" dedi. Genç erkeklerin muhacirlerin oluşturduğu kuyruklardan toplandığını ve bir daha kendilerinden haber alınamadığını belirten Cook, "Gruplar halinde Kosovayı terketmeye çalışan muhacirler arasında genç kadınlar ayrılarak Arnavutluk sınırındaki Djakovica askeri kampına götürülüyor ve sistematik olarak tecavüz ediliyor" dedi. Kosova'da şahit olunan faşizme karşı yürütülen harekata büyük bir kamuoyu desteği bulunduğunu da belirten Cook, "Kosova'daki faşizmin yeniden dirilmesi modern Avrupa'da tekrar gündeme gelmemeli. Faşizmin ve soykırımın Avrupa'da gömülmesinin ardından doğan NATO bu yüzyılın faşizm ve soykırımın zaferi ile sona ermesine izin vermeyecektir" dedi.

Yakarak öldürüyorlar

KKO'nun yayın organı Kosova Press'in dünkü sayısında ise, Sırplar'ın iki hafta önce işledikleri cinayetlerin bir bir ortaya çıktığını açıklandı. Malisevo'nun Burim köyü yakınlarında katledilen 18 Müslüman'ın, Dragobil'de de 21 Müslüman'ın cesedinin bulunduğunu bildiren ajans, Burim'de katledilen kişilerden 15'inin Astrazub köyünden sürülen Morina ailesinin fertleri olduğunu kaydetti. İçlerinden biri dışında geri kalanların yaşlı Müslümanlar olduğu belirtilen haberde, katliamın 1 Nisan'dan önce gerçekleştiği açıklandı. Dragobil'de katledilen sivillerin 17'sinin kimliklerinin tesbit edildiği ancak, 4 tanesinin cesedinin tanınmayacak şekilde yandığı bildirildi. Paçarizi ailesinin 85 ila 55 yaşları arasındaki bütün fertlerinin yakılarak öldürüldüğü, katliamın ise en az 15 gün önce meydana geldiği belirtildi.

Traktörün arkasında tanınmayacak şekilde yanmış 4 kişiyle birlikte şehitlerin cenazelerinin KKO tarafından defnedildiği kaydedildi. Dirilere merhameti olmayan Sırplar'ın Arnavutlar'ın ölülerine de saygısı yok. Arnavutluk'a ulaşmayı başaran bir muhacir ise yolda gelirken Sırp askerinin mezar gibi bir çukurdan çıkardığı insan kemiğine benzer bir kemiği, yemesi için köpeğine verdiğini söyledi. KKO, NATO'nun, Ortodokslar'ın Paskalya Bayramı dolayısıyla hava harekatını azalttığını, ancak Sırplar'ın, Arnavutlar'a yönelik saldırılarını sürdürdüğünü bildirdiler. Bölgeden gelen haberlere göre Sırplar, Malisevo, Şala, Kaçanik ve ülkenin batı bölgelerindeki Arnavut muhacir grupları top atışına tuttu.

Köyler ateşe veriliyor

Bu arada Arnavutluk'un Morina sınırı yakınlarındaki üç köy ateşe verildi. Yangının büyük patlama seslerinden sonra başladığını kaydeden muhacirler, köylerin tamamen boş olduğunu söylediler. Arnavutluk sınırından görülebilen alevlerin bir evden diğerine doğru yayıldığı belirtildi. Morina sınırına 8 kilometre uzaklıktaki Kosovalı Arnavutlar'ın yaşadığı köyler, Sırplar'ın etnik temizlik hareketinin bir parçası olarak yakılıyor. Katliamdan kaçan Müslümanlar panik halinde Morina sınır kapısına akın ettiler.


Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026