|

Kosova'ya FETÖ notası

Kosova'da bir gazetenin genel yayın yönetmeni olan Berat Buzhala'nın FETÖ mensubu hainlerin darbe girişimi sırasında attığı küstah twitter mesajı krize neden oldu. Buzhala'nın attığı skandal mesaj üzerine Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği, Kosova Dışişleri Bakanlığı'na nota gönderdi.

Yeni Şafak
11:02 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:21 - 27/07/2016 Çarşamba
DHA
Hadsiz açıklamayı yapan Berat Buzhala için verilen notada Kosova anayasasına göre 20 yılla yargılanması gerektiği ifade edildi.
Hadsiz açıklamayı yapan Berat Buzhala için verilen notada Kosova anayasasına göre 20 yılla yargılanması gerektiği ifade edildi.

Kosova'nın tirajı yüksek olan gazetelerinden Gazeta Express'in ve aynı zamanda bu gazetenin haber sitesinin genel yayın yönetmeni olan Berat Buzhala'nın 248 kişinin şehit olmasına neden olan FETÖ'cü askerlerin darbe girişimine ithafen "Türkiye'de bulunan Kosovalı tatilcilere çağrımdır, darbecilerin safına katılın" diye attığı twitter mesajı, Kosova ile Türkiye arasında krize neden oldu.



Kosova anayasasına göre cezası 20 yıl hapis

Buzhala'nın skandal mesajı ardından Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği, Kosova Dışişleri Bakanlığı'na nota gönderilerek "Bu gazeteci için gerekenin yapılmasını bekliyoruz" dedi. Büyükelçilik verdiği notada Kosova Anayasa kapsamında, Kosovalıların dış ülkelerde savaşmalarının suç olduğu, bunun da cezasının 20 yıl olduğu hatırlatıldı.







#Kosova
#Türkiye
#Fetö
8 yıl önce