|

Seçilir seçilmez Türk vatandaşlığından çıkacağını açıklayan FETÖ destekçisi Mehmet Öz Pensilvanya'daki seçimi kaybetti

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde senatoya girmek için seçimlere katılan ve seçilir seçilmez Türk vatandaşlığından çıkacağını açıklayan Dr. Mehmet Öz, Demokrat rakibi John Fetterman'a karşı kaybetti. Türk asıllı Amerikalı doktor Öz, Washington Post'a verdiği demeçte FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'i savunmuş, "Darbeye karıştığına dair iddialar inandırıcı değil. O Pensilvanya’da kalmayı sürdürecektir. Gülen’e dokunulamaz" ifadelerini kullanmıştı.

10:23 - 9/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 10:47 - 9/11/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Mehmet Öz
Mehmet Öz

ABD'de 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ile 100 sandalyeli Senatodaki 35 koltuk için halk sandık başına gitti.

Ara seçimlere Pennsylvania eyaletinden Cumhuriyetçilerin Senatör adayı olarak giren Dr. Mehmet Öz, Demokrat rakibi John Fetterman'a kaybetti.

MEHMET ÖZ DEMOKRAT RAKİBİNE YENİLDİ

Fox News ve MSNBC, Pennsylvania'dan Cumhuriyetçi Parti adayı olan Dr. Mehmet Öz'ün, kaybettiğini doğruladı. Oyların tamamının sayılmamasına rağmen, Öz'ün Fetterman'ı yakalama şansı kalmadı.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İ SAVUNMUŞTU

ABD'de katıldığı televizyon programlarıyla ünlenen Öz'ün FETÖ elebaşı Gülen'i savunduğu açıklamaları büyük tepki çekmişti. Washington Post'a konuşan Öz, Terörist başı Fethullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu olduğuna ilişkin iddiaların inandırıcı olmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Darbeye karıştığına dair iddialar inandırıcı değil. O Pensilvanya’da kalmayı sürdürecektir. Gülen’e dokunulamaz."

KAZANSAYDI TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKACAKTI

Mehmet Öz, seçimlere katılacağını duyurduğu dönemde seçilmesi halinde Türk vatandaşlığını bırakacağını açıklamıştı.

#Mehmet Öz
#ABD
#FETÖ
#Fetullah Gülen
1 yıl önce