|

Yahudi örgütlerin Mescid-i Aksa’yı işgal planı

Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmek isteyen 15 Yahudi cemaatinin temsilcisi, İsrail Din Hizmetleri Bakanı Matan Kahana’ya yeni işgal planı sundu. Planda, öğrenciler de dahil edilerek Aksa’ya daha kalabalık gruplarla baskın yapılması, Yahudi bayramlarında mescidin Müslümanlara kapatılması gibi öneriler var.

00:00 - 23/11/2021 Salı
Güncelleme: 23:40 - 22/11/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
15 Yahudi cemaatinin temsilcisi, İsrail Din Hizmetleri Bakanı Matan Kahana’ya yeni işgal planı sundu.
15 Yahudi cemaatinin temsilcisi, İsrail Din Hizmetleri Bakanı Matan Kahana’ya yeni işgal planı sundu.

İşgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’yı ilhak etmeye yönelik provokatif adımlarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Müslümanların kutsal mabedi ve ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etme planları yapan 15 Yahudi cemaatinin temsilcisi, İsrail Din Hizmetleri Bakanı Matan Kahana ile özel görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda Aksa’nın işgaline yönelik planlar konuşulurken, örgüt temsilcileri İsrailli bakana maddeler halinde öneriler sundu. Hükümetten, Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya yapılan baskınların artırılması istendi.

Görüşmede Kahana’ya işgal planı haritası da sunan Yahudi cemaat mensupları, “öğrenciler de dahil edilerek kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın yapılması, baskın amaçlı girişlere farklı kapılardan izin verilmesi, kanunlarda yer alan ‘Yahudi Kutsal Mekanları’ içine Mescid-i Aksa’nın da dahil edilmesi ile Yahudi bayramlarında mescidin Müslümanlara kapatılması” gibi önerilerde bulundu.

#Mescid-i Aksa
#Süleyman Mabedi
#İsrail
#Matan Kahana
#Yahudi
2 yıl önce