|

Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyatını açıklamıştı: TMO fındık alımlarına başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fındığın ortalamasını 54 lira olarak açıklamasının ardından hazırlıklarını tamamlayan Toprak Mahsulleri Ofisi, Giresun ve Ordu'da fındık alımlarına başladı.

14:14 - 22/08/2022 Pazartesi
AA
TMO fındık alımına başladı: 54 randıman fındık 55 liradan alındı
TMO fındık alımına başladı: 54 randıman fındık 55 liradan alındı

Giresun'da, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2022 ürünü fındık alımına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından hazırlıklarını tamamlayan TMO, Giresun 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde depo kiraladı.

Önceden "www.tmo.gov.tr" adresi üzerinden randevularını alan üreticiler, burada bu sabah saatlerinden itibaren ürünlerini teslim etmeye başladı.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, AA muhabirine, kendisinin de bu sabah ofise 54 randıman üzerinden 1100 kilogram ürün teslim ettiğini söyledi.

Karan, TMO'nun piyasada olmasının fındık piyasası ve üreticisi için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Bugünden itibaren ofis, alımlarına başladı. Yağışlardan dolayı çiftçimiz hasadını yapamadı. Fındıklarını kurutamadı. Asıl sürecin, yoğunluğun gelecek haftadan itibaren başlamasını bekliyoruz." dedi.

Fındık üreticilerinden, ürünlerini değerlendirirken TMO'dan yana tercihlerini kullanmalarını isteyen Karan, "TMO'nun alım fiyatı daha yüksek. 54 randıman gelen fındık fiyatı 55 liranın üzerine çıkmakta. Üreticimiz TMO'yu tercih ederse daha kazançlı çıkacaktır." diye konuştu.

Giresun merkeze bağlı Sayca köyünde yaşayan Ali Yıldız da 600 kilogram fındık teslim ettiğini söyledi.

"Şu anda serbest piyasadaki fiyat ile TMO'nun alım rakamı arasında çok ciddi fark var. Emeğimin karşılığını almak için TMO'yu tercih ettim. 600 kilogram fındık teslim ettim ve fındığın 54 randıman geldi. Biraz daha fındığım bulunuyor, ilerleyen günlerde de onları da ofise teslim edeceğim."

ORDU'DA DA FINDIK ALIMI BAŞLADI

TMO, Ordu’nun Altınordu ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) deposunda fındık alımlarına başladı. Randevu alarak mahsullerini getiren üreticiler, Giresun kalite 50 randıman fındığın kilogramını 53, levant kaliteyi 52 ve sivri kaliteyi 51 liradan satıyor.


#Alım
#fındık
#Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)
#Ordu fındık alım
#Giresun fındık alım
2 yıl önce