|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üçüncü nükleer enerji santralini de kuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran öncesinde gençlerle buluştu. gzt.com'un sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan program, aynı anda Yeni Şafak'ın İngilizce, Arapça ve Rusça sayfalarından da simultane tercüme ile tüm dünyaya naklen ulaştı. Erdoğan, "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

Yeni Şafak
23:43 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:43 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesinde gençlerle buluştu. Cumhurbaşkanı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii binasında gerçekleşen buluşmada, çok sayıda gencin sorusunu yanıtladı.

gzt.com’un sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan program, aynı anda Yeni Şafak'ın İngilizce, Arapça ve Rusça sayfalarından da simultane tercüme ile tüm dünyaya naklen ulaştı.

Yerli otomobile ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2022 hedefimiz. 2022'de biz kendi yerli, milli bu dediğim araçlarımızı inşallah ülkemizde göreceğimiz gibi dünya piyasalarına da ihracını yapacağız." ifadelerini kullandı.


"317 bin kişiye de iş imkanı sağlayacağız"

Mega endüstri bölgeleri inşa ederek 100 bin kişiye iş imkanı sağlamayı hedeflediklerini de belirten Erdoğan, "Mevcut 135 sanayi sitemizi yeniliyoruz, dönüştürüyoruz. 317 bin kişiye de burada iş imkanı sağlayacağız." diye konuştu.

  • "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Bir üçüncü nükleer enerjinin de şu anda görüşmelerini yapıyoruz. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. Zira şu andaki Akkuyu bizim enerji ihtiyacımızın yüzde 10'unu inşallah karşılayacak. Bir yüzde 10'u belki daha fazlasını da Sinop'la karşılayabiliriz. Üçüncüsüyle de yine aynı şekilde daha fazlasını karşılama imkanımız olacak" diyen Erdoğan, Türkiye'nin kendi nükleer enerji santrallerini yapacağını, birilerinin söylediği oyunlara gelmek istemediklerini belirtti.


"Biz 16 yılda uzaya 10 uydu fırlattık"

2003'e kadar Türkiye'ye ait sadece iki uydunun fırlatıldığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz 16 yılda uzaya 10 uydu fırlattık. 2039'a kadar 11 uydumuzu uzaya fırlatacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikalı girişimci Elon Musk ile görüşmesi hatırlatarak, "2020 ve 2021'de Türksat 5A ve 5B'yi Elon Musk'ın Falcon roketleriyle fırlatacağız. Bunu kafaya koyduk ve görüştük. Konuşmalarımızı, görüşmelerimizi yaptık, o da olumlu baktı. Zaten ziyaretinin bir sebebi de o idi. Onlar da tabii kimi ziyaret edeceklerini biliyorlar." diye konuştu.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Elon Musk
6 yıl önce